MultiForums.gr  MultiHosting.gr  Multilabs.gr  MultiPolls.gr  Webstocks.gr  
Humanity forum Τελευταία ενέργεια: Ποτέ
Not logged in [Σύνδεση - Εγγραφή]
Go To Bottom

[ Κεντρική σελίδα ] [ Κόκκινο δωμάτιο ] [ Πράσινο δωμάτιο ] [ Μπλε δωμάτιο ] [ Καφέ δωμάτιο ] [ Λευκό δωμάτιο ]

Εκτυπώσιμη Έκδοση | εγγραφή στο θέμα | Προσθήκη στα αγαπημένα  
 Σελίδες:  1  2  3  ..  43
Συγγραφέας: Θέμα: Σημίτης for ever
ΔΙΑΛΛΟΣ
Εξαρτημένο μέλος
***


Avatar


Μηνύματα: 1.421
Registered: 7-9-2003
Member Is Offline

Διάθεση: Εξαίρετη

Εστάλη στις 15-1-2004 στις 02:10 Απάντηση με παράθεση


Παράθεση:
Originally posted by Bat
Παράθεση:
Originally posted by ΔΙΑΛΛΟΣ
:smoking: Λογικό. Με την ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών να φθάνει στο 26% (15% στην ΕΕ)...


...από τη μια πλευρά.
Από την άλλη, παράλογο μιας και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέλος της οποίας υπήρξε για πολλά χρόνια ο Παπανδρέου, δεν μπόρεσε να κατεβάσει την ανεργία των νέων!!!


:) Δεν το εξέφρασα με ακρίβεια bat. Το παράδοξο αυτό ήθελα να επισημάνω.
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member  Αυτός ο χρήστης έχει MSN Messenger
ΔΙΑΛΛΟΣ
Εξαρτημένο μέλος
***


Avatar


Μηνύματα: 1.421
Registered: 7-9-2003
Member Is Offline

Διάθεση: Εξαίρετη

Εστάλη στις 15-1-2004 στις 02:24 Απάντηση με παράθεση


Παράθεση:
Originally posted by spider
ΣTHΛH AΛATOΣ
Aριστεροί

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ

Αυτό το ηττημένο, ρακένδυτο περιθώριο εξακολουθεί και σήμερα να είναι το πιο ανήσυχο, το πιο κινητικό κομμάτι της πολιτικής μας κουλτούρας. Σκέφτομαι - λάθος, σωστά, αλλά σκέφτομαι - άρα, είμαι Αριστερός!


ΤΑ ΝΕΑ , 14-01-2004


ΛΑΘΟΣ, ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ. ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΕ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ.

Γιατί η σκέψη δεν είναι προνόμιο κανενός χώρου, ομάδας ή τύπου. Πολύ δε περισσότερο μιας ιδεοληψίας ή ενός πολιτικού ή κομματικού χώρου.

Πολλοί άνθρωποι σκέπτονται και κρίνουν. Αμφιβάλω αν έστω και ένας εξ αυτών υπήρξε υμνητής του Στάλιν. Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει ποιάς αριστεράς οπαδός υπήρξε και είναι ο κ. Δανίκας. Αντιλαμβάνομαι, πάντως, ότι αγνοεί την λέξη ελευθερία. Σκέψης και πράξης.

Λυπάμαι πολύ spider. :(
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member  Αυτός ο χρήστης έχει MSN Messenger
Bat
Ακατανόμαστος
***


Avatar


Μηνύματα: 4.584
Registered: 10-10-2003
Τοποθεσία: Εδώ κι εκεί...
Member Is Offline

Διάθεση: Ξεδιάντροπη...

Εστάλη στις 15-1-2004 στις 05:34 Απάντηση με παράθεση


ΣTHΛH AΛATOΣ
Aριστεροί
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ
"Αυτό το ηττημένο, ρακένδυτο περιθώριο εξακολουθεί και σήμερα να είναι το πιο ανήσυχο, το πιο κινητικό κομμάτι της πολιτικής μας κουλτούρας. Σκέφτομαι - λάθος, σωστά, αλλά σκέφτομαι - άρα, είμαι Αριστερός!"

Θα συμφωνήσω με την πρώτη πρόταση του Δανίκα αν τη δω απομονωμένη από τη δεύτερη. Κατά την άποψή μου είναι γεγονός ότι ο χώρος της αριστεράς αποτελεί τον χώρο με τον περισσότερο έντονο πολιτικό και κοινωνικό προβληματισμό και την πιο προχωρημένη, και γι' αυτό συχνά ουτοπική, αναζήτηση λύσεων και απαντήσεων σε αυτούς τους προβληματισμούς.

Ωστόσο, η δεύτερη πρόταση είναι απόλυτη και ακυρώνει τη λέξη "πιο" που χρησιμοποιείται δύο φορές στην πρώτη πρόταση. Ασφαλώς διαφωνώ με τη λογική που θέλει τους αριστερούς ως τους μόνους σκεπτόμενους σε μια κοινωνία.


"ΛΑΘΟΣ, ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ. ΚΑΙ ΚΡΙΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΣΕ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ".

Όχι βέβαια! Θα διαφωνήσω! Και πάντως εγώ δε θα χαρακτήριζα ποτέ κάποιον φασίστα, επειδή εξέφρασε γραπτά μια άποψη με την οποία διαφωνώ και η οποία ταυτόχρονα και πέρα από κάθε αμφιβολία δεν έχει καμία σχέση με φασιστικά ή άλλου είδους ολοκληρωτικά ιδεώδη. Και σίγουρα η άποψη του Δανίκα, κι ας διατυπώνεται με απόλυτο τρόπο, δεν αγγίζουν τέτοια ιδεώδη.

"Γιατί η σκέψη δεν είναι προνόμιο κανενός χώρου, ομάδας ή τύπου. Πολύ δε περισσότερο μιας ιδεοληψίας ή ενός πολιτικού ή κομματικού χώρου".

Ασφαλώς θα συμφωνήσω. Το έγραψα και παραπάνω. Αλλά όπως το διατυπώνεις εδώ με καλύπτει ακόμα περισσότερο.

"Πολλοί άνθρωποι σκέπτονται και κρίνουν. Αμφιβάλω αν έστω και ένας εξ αυτών υπήρξε υμνητής του Στάλιν. Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει ποιάς αριστεράς οπαδός υπήρξε και είναι ο κ. Δανίκας. Ξέρω, πάντως, ότι αγνοεί την λέξη ελευθερία. Σκέψης και πράξης".

Ούτε στο ελάχιστο δε θα υμνήσω ή υπερασπιστώ τον Στάλιν. Ωστόσο, έχω την αδιαπραγμάτευτη άποψη ότι πολλοί άνθρωποι που υπήρξαν υμνητές του Στάλιν, ήταν σκεπτόμενοι άνθρωποι. Και ιδεολόγοι. Και ίσως περισσότερο ρομαντικοί απ' ότι θα τους επέτρεπε να δουν την πραγματικότητα.

Τέλος, ειλικρινά όσο και να διαφωνώ με όσα λέει ο Δανίκας εδώ και πολλά χρόνια, δεν πιστεύω ότι επειδή διαφωνώ δικαιούμαι να πω ότι αγνοεί την λέξη ελευθερία. Γιατί αν το πίστευα αυτό, τότε εγώ θα ήμουν αυτός που θα αγνοούσα τη λέξη αυτή και όλα όσα εκφράζει.
Αλήτης της νύχτας, των αιθέρων και των συρμάτων...
Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και θέλει κι αυτή...
Το κορμί σου το φιδίσιο, φέρτο να το κάνω πιο φιδίσιο...
Θα στα κάνω όλα, θα στα κάνω...
Θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά σου, θα τα κάψω...
Προφίλ μέλους E-Mail User Δείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member 's Aim 's ICQ status  Αυτός ο χρήστης έχει MSN Messenger 's Yahoo
spider
πολυμέλος
*****


Avatar


Μηνύματα: 18.205
Registered: 22-7-2003
Member Is Offline

Διάθεση: Πως είπατε;

Εστάλη στις 14-1-2004 στις 23:23 Απάντηση με παράθεση


ΣTHΛH AΛATOΣ
Aριστεροί

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ H ΔΕΞΑΜΕΝΗ της Αριστεράς τροφοδότησε τον Ανδρέα Παπανδρέου της «Αλλαγής» και σήμερα τροφοδοτεί τον Γιώργο Παπανδρέου της «Νέας πολιτικής». Μια ματιά στο τελευταίο γκάλοπ είναι αρκετή. Οι ψηφοφόροι της N.Δ. παραμένουν αμετακίνητοι στο 39,7%. Κανένα τρυπάνι δεν μπορεί να διεισδύσει στο μπετόν αρμέ του... εύκαμπτου και σύγχρονου K. Καραμανλή. Αντιθέτως, οι οπαδοί της υποτιθέμενης άκαμπτης και αναχρονιστικής Αριστεράς το ξανασκέφτονται και διαρρέουν. Λιγότεροι από το KKE, περισσότεροι από τον ΣΥΝ. Τι θέλω να πω; Παραπλανημένοι; Πιθανόν. Αυτο... εξαπατημένοι; Ακόμη πιο πιθανόν. Κουρασμένοι; Ό,τι θέλει τούς καταλογίζει κανείς. Όλα εκτός από ένα. Ένα και να καίει. Είτε με το γυμνό στήθος στην αντιφασιστική πάλη, είτε με το όπλο παρά πόδα στην ήττα, είτε με τα πισωγυρίσματα και τις αντιδεξιές φοβίες. Σε όλες τις εκδοχές της. Αυτό το ηττημένο, ρακένδυτο περιθώριο εξακολουθεί και σήμερα να είναι το πιο ανήσυχο, το πιο κινητικό κομμάτι της πολιτικής μας κουλτούρας. Σκέφτομαι - λάθος, σωστά, αλλά σκέφτομαι - άρα, είμαι Αριστερός!


ΤΑ ΝΕΑ , 14-01-2004
...
Πάντα εσύ τ’αστεράκι καί πάντα εγώ τό σκοτεινό πλεούμενο
Πάντα εσύ τό λιμάνι κι εγώ τό φανάρι τό δεξιά
Τό βρεγμένο μουράγιο καί η λάμψη επάνω στά κουπιά
Ψηλά στό σπίτι μέ τίς κληματίδες
Τά δετά τριαντάφυλλα,καί τό νερό πού κρυώνει
Πάντα εσύ τό πέτρινο άγαλμα καί πάντα εγώ η σκιά πού μεγαλώνει
Τό γερτό παντζούρι εσύ,ο αέρας πού τό ανοίγει εγώ
Επειδή σ’αγαπώ καί σ’αγαπώ
Πάντα εσύ τό νόμισμα καί εγώ η λατρεία πού τό εξαργυρώνει:
Προφίλ μέλους E-Mail User Δείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
mozart1
Posting Freak
*****


Avatar


Μηνύματα: 10.511
Registered: 11-1-2004
Member Is Offline

Διάθεση: Προσμονή

Εστάλη στις 14-1-2004 στις 23:35 Απάντηση με παράθεση
Θα τον δώσουμε ανταλλαγηΑπό τους καταλληλότερους για την προεδρία της Κομισιόν ο Σημίτης, κρίνει ο Ζακ Ντελόρ... "Κοίτα μην τα πιστέψεις κι εσύ, δυό μήνες πριν την επιλογή θα βάλουμε υποψήφιο τον Φιλανδό ε"
:cool:
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
ΔΙΑΛΛΟΣ
Εξαρτημένο μέλος
***


Avatar


Μηνύματα: 1.421
Registered: 7-9-2003
Member Is Offline

Διάθεση: Εξαίρετη

Εστάλη στις 26-1-2004 στις 09:53 Απάντηση με παράθεση


:D Δεν είχα διαβάσει τις σχετικές δηλώσεις του κ. Παπανδρέου όταν εξέφρασα τις απορίες μου."Απάντηση Παπανδρέου στις επιφυλάξεις

Από τη Λευκάδα, απάντησε στις δηλώσεις των Ακη Τσοχατζόπουλου και Θ. Πάγκαλου, οι οποίοι είπαν ότι οι βουλευτές θα έπρεπε να είχαν κληθεί σε απολογία. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η απόφαση για την απομάκρυνσή τους ήταν πολιτική αναγκαιότητα για να σηματοδοτηθεί η νέα πορεία του Κινήματος. Ολοι είμαστε στενοχωρημένοι, γιατί πρόκειται για σημαντικούς ανθρώπους με μεγάλη προσφορά, είπε, ενώ εξεκαθάρισε πως είναι απαίτηση του λαού να σηματοδοτηθεί η νέα πορεία για μια νέα σχέση μεταξύ κόμματος-πολίτη."

Flash.gr 2004-01-25

----------------------------------------

"Το προχθεσινό γεγονός, το δυστυχές αυτό γεγονός που είδαμε στη Βουλή από κάποιους συναδέλφους, είναι απλώς ένα δείγμα των προβλημάτων που έχουν οι θεσμοί μας. Είναι ένα δείγμα των αλλαγών που πρέπει να γίνουν. Είναι ένα δείγμα των ανατροπών που πρέπει να γίνουν. Είναι ένα δείγμα της νέας αξιοπιστίας και της νέας ηθικής που εμείς, στο Κίνημά μας θέλουμε να φέρουμε την ανάγκη αυτής της νέας ηθικής στην πολιτική."

Γ. Παπανδρέου, καταλληλότερος νεοηθικολόγος, ομιλών στην Πρέβεζα χθες.

----------------------------------------

ηθική: "δογματική διδασκαλία ή ατομική αντίληψις περί του τι εστί αγαθόν και τι κακόν". (από το προαναφερθέν λεξικό)

----------------------------------------

Εκ τούτων, θαρρώ, συνάγεται ότι το περιεχόμενο της "νέας ηθικής" είναι αυστηρά πολιτικό και προσδιορίζεται από την εκάστοτε "πολιτική αναγκαιότητα". :o:o:o

:smoking: Ηθικό, επομένως, είναι το συμφέρον. Χμμμ. Λάθος. "Νεοηθικό".
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member  Αυτός ο χρήστης έχει MSN Messenger
ΔΙΑΛΛΟΣ
Εξαρτημένο μέλος
***


Avatar


Μηνύματα: 1.421
Registered: 7-9-2003
Member Is Offline

Διάθεση: Εξαίρετη

Εστάλη στις 6-1-2004 στις 11:53 Απάντηση με παράθεση
Σημίτης for everΕφ' όσον ο Κ. Σημίτης ήταν μέχρι και πριν 15 ημέρες ο πιο κατάλληλος πρωθυπουργός σύμφωνα με τις μετρήσεις - άποψη που ασπάζονταν και όλα τα στελέχη του κόμματός του και η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ - γιατί το κόμμα του μας τον στερεί?

Εφ' όσον οι πολίτες τον προτιμούν έναντι οιουδήποτε άλλου, γιατί θα πρέπει αντί αυτού να έχουμε πρωθυπουργό - πράσινο ή γαλάζιο - την δεύτερη ή τρίτη επιλογή μας?

Δεν αξίζουμε για πρωθυπουργό αυτόν που προτιμούσαμε? Και μην μου πει κάποιος ότι είναι απλά "έρευνες κοινής γνώμης". Με αυτές διαμορφώνουν τα κόμματα πολιτική. Συν δε τοις άλλοις υπήρχε και η λαϊκή ετυμηγορία...

:o:o:o
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member  Αυτός ο χρήστης έχει MSN Messenger
TC
from 0 to bitch in 2.7 secs
*******


Avatar


Μηνύματα: 18.800
Registered: 24-5-2003
Τοποθεσία: εδώ μάλλον...
Member Is Offline

Διάθεση: onirama

Εστάλη στις 6-1-2004 στις 12:56 Απάντηση με παράθεση


Πλην όμως, οι διάφορες μετρήσεις έδειχναν ότι ο κόσμος προτιμά μεν Σημίτη για πρωθυπουργό, ΝΔ για κυβερνόν κόμμα δε.
Δεδομένου λοιπόν του ότι ο κόσμος ψηφίζει ως επί το πλείστον παρατάξεις και όχι πρόσωπα, βρίσκω πολύ έξυπνη την κίνηση, α) μιας και ο κόσμος θα είναι βέβαιος ότι ο Γ. Παπανδρέου θα έχει και το μυαλό του Σημίτη από πίσω του, β) κερδίζοντας και αυτούς που μπορεί να θεωρούσαν ότι η ανανέωση ήταν απαραίτητη διότι έκριναν ότι ο Σημίτης ήταν υπεύθυνος για τα όποια δεινά έβλεπαν.
???
Γλέντα τον εαυτό σου ωσάν νούμερο!


let Life happen
Προφίλ μέλους Ιστοσελίδα μέλους Δείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member  Αυτός ο χρήστης έχει MSN Messenger 's Yahoo
ΔΙΑΛΛΟΣ
Εξαρτημένο μέλος
***


Avatar


Μηνύματα: 1.421
Registered: 7-9-2003
Member Is Offline

Διάθεση: Εξαίρετη

Εστάλη στις 6-1-2004 στις 13:20 Απάντηση με παράθεση


Η απορία μου TC είναι απλή. Αν ο Σημίτης ήταν πριν 15 ημέρες ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, τότε το κόμμα του "αυτοκτονεί" πολιτικά, διότι χάνει το ισχυρότερο όπλο του. Με δεδομένο μάλιστα ότι επί σειρά ετών προβάλλεται ως το σημείο ισχύος ενός κόμματος "φθαρμένου" από την μακρόχρονη παραμονή στην εξουσία. Το σχήμα που έβλεπα να προβάλλεται από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ ήταν το εξής: Κόμμα με κακή εικόνα, πρωθυπουργός με άριστη. Ο τελευταίος λειτουργούσε καθαρτήρια και εξαγνιστικά για το πρώτο.

Αν, λοιπόν, ισχύουν όλα αυτά που έλεγαν επί σειρά ετών και μέχρι πριν 15 ημέρες η αποπομπή του είναι πράξη πολιτικής αυτοκτονίας. Η οποία τεκμηριώνεται ακριβώς σε αυτό το λογικό παράδοξο. Αλλάζουμε αρχηγό γιατί με τον παλιό δεν κερδίζουμε εκλογές. ʼρα με μια πράξη πολιτικού κυνισμού επιλέγουμε αυτόν που μας φέρνει πιο κοντά στην εκλογική νίκη και την νομή της εξουσίας που είναι και το μόνο τελικά ζητούμενο. Αφού, όμως, η αλλαγή γίνεται για την πολιτική σωτηρία, πολιτική αυτοκτονία θα ήταν να συνεχίσει προς τις εκλογές με τον προηγούμενο αρχηγό, τον Κ. Σημίτη.

Επομένως, ένα από τα δύο είναι ψευδές. Ή ο Κ. Σημίτης δεν ήταν ο καταλληλότερος πρωθυπουργός και το ισχυρό όπλο του ΠΑΣΟΚ ή το ΠΑΣΟΚ για να ελπίζει στην εκλογική νίκη ιώχνει το ισχυρότερο όπλο του.

Όσο για τον συνδυασμό δυνάμεων των δύο, παλαιού και νέου, δημιουργεί σειρά άλλων πολιτικών και λογικών παραδόξων, που θα τα δούμε στην πορεία.

:o
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member  Αυτός ο χρήστης έχει MSN Messenger
spider
πολυμέλος
*****


Avatar


Μηνύματα: 18.205
Registered: 22-7-2003
Member Is Offline

Διάθεση: Πως είπατε;

Εστάλη στις 6-1-2004 στις 16:25 Απάντηση με παράθεση


Και τα δυό κόμματα αν επιθυμούν ανανέωση εκ "βάθους" θα έπρεπε κανονικά να αποβάλλουν με συνοπτικές διαδικασίες και μάλιστα στερώντας τους την δυνατότητα..επανένταξης τουλάχιστον του 1/3 του δυναμικού τους.

Αποφασίζουμε και διατάσσουμε..:) Πλάκα δεν θα είχε??

Πολύ θα ήθελα να ήξερα τη σύνθεση μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης Ν.Δ. Για το ΠΑΣΟΚ δεν απορώ..

Τώρα θα μου πεις γιατί αλλάζω κουβέντα..Είναι ν'απορείς??:P
...
Πάντα εσύ τ’αστεράκι καί πάντα εγώ τό σκοτεινό πλεούμενο
Πάντα εσύ τό λιμάνι κι εγώ τό φανάρι τό δεξιά
Τό βρεγμένο μουράγιο καί η λάμψη επάνω στά κουπιά
Ψηλά στό σπίτι μέ τίς κληματίδες
Τά δετά τριαντάφυλλα,καί τό νερό πού κρυώνει
Πάντα εσύ τό πέτρινο άγαλμα καί πάντα εγώ η σκιά πού μεγαλώνει
Τό γερτό παντζούρι εσύ,ο αέρας πού τό ανοίγει εγώ
Επειδή σ’αγαπώ καί σ’αγαπώ
Πάντα εσύ τό νόμισμα καί εγώ η λατρεία πού τό εξαργυρώνει:
Προφίλ μέλους E-Mail User Δείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
 Σελίδες:  1  2  3  ..  43


Go To Top


Powered by XMB
Developed By Aventure Media & The XMB Group © 2002-2005
Multiforums.gr - Μια ακόμη υπηρεσία της MultiForums OE. Φιλοξενία MultiHosting.gr.
Άλλες υπηρεσίες της Multiforums OE: MultiHosting.gr. MultiLabs.gr. MultiPlanet.gr. MultiRadio.gr. MultiPolls.gr. MultiBlogs.gr. WebStocks.gr.