MultiForums.gr  MultiHosting.gr  Multilabs.gr  MultiPolls.gr  Webstocks.gr  
Humanity forum Τελευταία ενέργεια: Ποτέ
Not logged in [Σύνδεση - Εγγραφή]
Go To Bottom

[ Κεντρική σελίδα ] [ Κόκκινο δωμάτιο ] [ Πράσινο δωμάτιο ] [ Μπλε δωμάτιο ] [ Καφέ δωμάτιο ] [ Λευκό δωμάτιο ]

Εκτυπώσιμη Έκδοση | εγγραφή στο θέμα | Προσθήκη στα αγαπημένα  
 Σελίδες:  1  2  3  ..  7
Συγγραφέας: Θέμα: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Ektor
Posting Freak
*****


Avatar


Μηνύματα: 17.194
Registered: 24-11-2003
Τοποθεσία: Εκτός τόπου αναπαύσεως
Member Is Offline

Διάθεση: Ελεγχόμενη

Εστάλη στις 21-11-2004 στις 14:02 Απάντηση με παράθεση
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝΠηγή: Εφημερίδα "ΑΛΗΘΕΙΑ" Ιούνιος 1987 αρθ.φύλλο 5 σελ 1-3-4.

(Με τον ίδιο τίτλο του θέματος)

ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ

Απο τότε που άρχισα να μπορώ να έρχομαι και΄γω στον τόπο μου σαν προσκυνητής στους τάφους των αδελφών μου και των συμπατριωτών μου, (γιατί πρίν οι δρόμοι ήταν κλειστοί) παρακολουθούσα σιωπηρώς όλα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί για το μεγάλο αυτό δράμα.

Διαβάζοντας τα τελευταία δημοσιεύματα στις τοπικές εφημερίδες με τις αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις της εποχής εκείνης, άλλες σωστές, μα οι περισσότερες λαναθασμένες, με υποχρεώνουν σαν Καλαβρυτινό και σαν αγωνιστή της αντίστασης, να πω δυό λόγια για την ιστορική και δραματική εκείνη εποχή απο το συγλονιστικό αυτό έγκλημα.

Με λύπη και αγανάχτηση βλέπω κάθε χρόνο που μαζευόμαστε να αποδώσουμε φόρο τιμής στους νεκρούς μας, ο ΙΕΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΠΟΣ να χρησιμοποιείται για ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ με μια προσχεδιασμένη προπαγάνδα και πλήθος αισχρών και ανύπαρκτων περιστατικών με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ την ευθύνη του φοβερού αυτού δράματος και να καλλιεργήσουν τη ΔΙΧΟΝΙΑ και το ΜΙΣΟΣ μεταξύ μας.
Ακόμη και στις επιμνημόσυνες δεήσεις πολλοί ομιλητές δεν αναφέρουν στις ομιλίες τους τις λέξεις <<εκτελεσθέντων υπό των Γερμανών>> αλλά <<υπό των στρατευμάτων κατοχής>> δια να μην ενοχλήσουν τις φιλίες με τους Γερμανούς που άρχισαν οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΠΙΝΗΣ

Περιγράφοντας βήμα προς βήμα τα γεγονότα θα αρχίσω απο τη μάχη της Κερπινής που μπορούμε να θεωρήσουμε ως την αιτία του δράματος, αν και αιτία δεν ήταν αυτή, ως απεδείχθει εκ των υστέρων.
Η μάχη της Κερπινής ήταν μια συνέχεια της δράσης που είχαν αναλάβει οι αντάρτες για την συντριβή του φασιστικού τέρατος που πατούσε κάτω από την μπότα του όλη την Ευρώπη.
Οι αντάρτες δεν βγήκαν στο βουνό να κάνουν τουρισμό. Βγήκαμε να πολεμήσουμε το διπλό καταχτητή για τη λευτεριά της πατρίδας μας και να βοηθήσουμε τον συμμαχικό αγώνα όπως έκαναν οι παρτιζάνοι της Γιουγκοσλαβίας, της Ιταλίας, οι Μακί της Γαλλίας και όλης της κατεχόμενης Ευρώπης.
Καθήλωσαν έτσι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανικού στρατού, που αν ο στρατός αυτός εχρησιμοποιείτο στα άλλα μέτωπα του πολέμου, ίσως σήμερα όλη η Ευρώπη να στέναζε κάτω από τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΠΟΤΑ, να είχαμε γίνει σαπούνια και τσατσάρες για να επικρατήσει η Αρία Φυλή του παράφρονα Χίτλερ.

Για το αντάρτικο της Πελοποννήσου η μάχη της Κερπινής ήταν αναπόφευκτη. Δεν ήταν δυνατόν οι αντάρτες να αφήσουν τους Γερμανούς να εγκατασταθούν στα Καλάβρυτα και να <<ελέγχουν όλόκληρη την ορεινή Πελοπόννησο γιατί οι συνέπειες θα ήταν βαρύτατες για όλους μας>>.
Δεν έλαβα μέρος σ΄αυτή τη μάχη και δεν θα μιλήσω για λεπτομέριες. Η έκβαση εξάλλου της μάχης είναι γνωστή και έχουν γραφτεί πολλά.

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ

Μετά τη μάχη και την εξουδετέρωση ολόκληρου του Γερμανικού λόχου, απο τους ηρωικούς μαχητές του ΕΛΑΣ, οι Γερμανοί αιχμάλωτοι που πιάστηκαν προωθήθηκαν προς τα Μαζέϊκα και οι τρείς Γερμανοί Τραυτίες έμειναν στο νοσοκομείο των Καλαβρύτων για θεραπεία.

Λίγες μέρες μετά, άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τους Γερμανούς για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων. Τις διαπραγματεύσεις αυτές ανέλαβε ο δεσπότης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ.
Αλλά αντι να ανέβει ο ίδιος με το προσωπικό του κύρος σαν Δεσπότης, να ασκήσει πιέσεις στους αντάρτες, στους Γερμανούς και στους ʼγγλους, που έπαιξαν και το πιό αισχρό ρόλο στην τραγική αυτή στιγμή, έστειλε ένα ιερέα να διαπραγματευτεί ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Οι διαπραγματεύσεις ως γνωστόν κατέληξαν σε ναυάγιο. Και εκείνο που είναι βέβαιο είναι ότι: ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ. Γιατί δεν ζητούσανε τίποτα άλλο από την ανταλλαγή των αιχμαλώτων με τους δικούς μας κρατούμενους που είχαν οι Γερμανοί στις φυλακές της Πάτρας.
Όλα αυτά που κυκλοφόρησαν τότε για δικά μας υπερβολικά αιτήματα ήταν σκόπιμα για να ρίξουν την ευθύνη σε μας για το το φρικτό έγκλημα που έγινε.

Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ

Τους Γερμανούς δεν τους ενδιέφεραν οι αιχμάλωτοι. Για να σώσουν μόνο το γόητρό τους ζητούσαν να τους επιστρέψουμε με όλον τον οπλισμό τους, για να μας ταπεινώσουν και να κερδίσουν χρόνο, για να εντοπίσουν το αρχηγείο με τη βοήθεια των συνεργατών τους που ασφαλώς είχαν και να βομβαρδίσουν τη Βυσώκα, όπως και έκαναν με τα γνωστά αποτελέσματα.
Είναι δε αποδεδιγμένο πως ο προδότης αυτός (του αρχηγείου) ήταν ένα ελεεινό άτομο από την Κόρινθο που είχε συλληφθεί για τη συνεργασία του με τους κατακτητές και τις ημέρες αυτές τον πέρασαν απο ανταρτοδικείο στη Βυσωκά και με το ήπιο και ανθρωπιστικό πνεύμα του γερο-Μίχου και των άλλων ανταρτών τον δίκασαν σε θάνατο με αναστολή και τον άφησαν ελεύθερο να γυρίσει στο σπίτι του και να γίνει άνθρωπος.
Αυτός όμως σε μιά καλύβα που τον φύλαγαν, στο πακέτο των τσιγάρων του είχε κάνει σχέδιο με τις θέσεις του Αρχηγείου, το παρέδωσε στους Γερμανούς μαζί με άλλες ασφαλείς πληροφορίες, και οι Γερμανοί βομβάρδισαν τη Βυσωκά.
Ο προδότης αυτός ήταν πράκτορας των ʼγγλων.

Αναφέρω το ανωτέρω περιστατικό για να δείτε την προσπάθεια που κατέβαλε πάντα το αρχηγείο για να συνετίσει τους παραστρατημένους την εποχή εκείνη.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Οί ʼγγλοι, αφού ανέκριναν τους αιχμαλώτους, έπαιξαν το δικό τους βρώμικο παιχνίδι τορπιλίζοντας τις συνεννοήσεις της ανταλλαγής των αιχμαλώτων αδιαφορώντας για όσα θα συνέβαιναν με μοναδικό σκοπό να σπείρουν τη διχόνοια στο Ελληνικό λαό όπως επεδίωκαν πάντα. Είχαν δε κάνει εκεχειρία με τους γερμανούς για τη μεγάλη σφαγή που θα επακολουθούσε σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Κρυμμένοι σ΄ένα μέρος κοντά στο χωριό Λαπαναγοί, δεν ενοχλήθηκαν καθόλου απο τους Γερμανούς όπως γράφει και ο γερο-Μίχος στις σημειώσεις του που έχουν δημοσιευθεί.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΣΤΗ ΣΤΡΕΖΟΒΑ

Και τώρα θα σας περιγράψω τα γεγονότα που προηγήθηκαν μέχρι την ημέρα της σφαγής με όλες τις λεπτομέριες και όλη τους την αλήθεια όπως τα έζησα από κοντά με την ειλικρινή μου πάντα επιθυμία να βοηθήσω όσο μπορώ στην σωστή τοποθέτηση των δραματικών αυτών γεγονότων για να σταματήσουν κάποτε οι ανακριβείς και άστοχες δημοσιεύσεις και συζητήσεις που δεν προσφέρουν τίποτε άλλο από προστριβές και μίση μεταξύ μας και να αφήσουμε τους Καλαβρυτινού μαρτυρες να κοιμούνται ήσυχοι στο λόφο του Καπή.
(συνεχίζεται)
Οι βουλευτές και οι άγγελοι δεν έχουν φύλο!
Η ελευθερία του λόγου και του κώλου έχουν γίνει ένα και το αυτό!!
Βάλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…..είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!!!
'Aβυσσος η ψυχή του διαδικτύου!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Ektor
Posting Freak
*****


Avatar


Μηνύματα: 17.194
Registered: 24-11-2003
Τοποθεσία: Εκτός τόπου αναπαύσεως
Member Is Offline

Διάθεση: Ελεγχόμενη

Εστάλη στις 21-11-2004 στις 14:51 Απάντηση με παράθεση


(συνέχεια)

Τον Νοέμβριο του 1943 με πήρε ό γερο-Μίχος στο πρώτο Παμπελοποννησιακό συνέδριο του ΕΑΜ που έγινε στη Στρέζοβα. Για του λόγου το αληθές ζωγράφισα μερικούς πίνακες από το ΣΥΝΕΔΡΙΟ που έγινε στην εκκλησία του χωριού. Έχω τον ένα απο αυτούς και τον φυλάω σαν κειμήλιο οι άλλοι κάηκαν στο σπίτι μου στα Καλάβρυτα όπου τους είχα αφήσει.
Πριν τελειώσει το Συνέδριο έφυγα επειγόντως για την Αιγιάλεια, με είχε ζητήσει ο Σφακιανός αν θυμάμαι καλά. Είχαν αρχίσει οι πρώτες πληροφορίες για εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Γερμανών στην Πελοπόννησο.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΑ ΜΑΖΕΪΚΑ

Φεύγοντας πέρασα απο τα Μαζέϊκα να δώ τον θείο μου το Μουσά και μετά να προχωρήσω για τα Καλάβρυτα. Στον κεντρικό δρόμο των Μαζέϊκων που είναι και η αγορά , όπως είναι σήμερα, είδα μερικά άτομα που μου φάνηκαν ξένοι και μου είπαν ότι είναι οι Γερμανοί αιχμάλωτοι απο τη μάχη της Κερπινής και τους φυλάει μια ομάδα ανταρτών.
Ρώτησα πως περνούν και μου είπαν "μια χαρά κάνοντας διάφορες δουλειές".
Θα αφηγηθώ λεπτομερώς αυτή τη σκηνή: Ήμουν πάνω σ΄ένα ψαρί άλογο, μόλις με είδαν στάθηκαν όλοι προσοχή και με χαιρέτησαν στρατιωτικά.
Δεν θα σας κρύψω την υπερηφάνεια και την συγκίνηση που ένιωσα εκείνη τη στιγμή, όχι για μένα αλλά για όλους τους Έλληνες, όταν αντίκρυσα τους τρομερούς στρατιώτες του αήττητου Γερμανικού στρατού που σε 10 μέρες πατούσε κάτω από την μπότα του όλη την Ευρώπη και τα στρατεύματά του είχαν φτάσει μέχρι τη Μόσχα, να στέκουν προσοχή μπροστά μου.
Απο το σακίδιό μου έβγαλα και τους έδωσα μερικά πακέτα τσιγάρα, με ανθρώπινη συμπάθεια. Δεν κάπνιζα και τα φύλαγα για τους αντάρτες όταν ξέμεναν.
Φεύγοντας με χαιρέτησαν πάλι χαρούμενοι και ένιωσα μια πεποίθηση για τη νίκη του ελεύθερου κόσμου κατά του Φασισμού.
Έφτασα στα Καλάβρυτα και αμέσως κατευθύνθηκα προς την Αιγιάλεια.
Στην Αχλαδιά βρήκα τον Σφακιανό και αμέσως πήρα εντολή να προωθηθώ στο Αίγιο-Διακοφτό για συγκέντρωση πληροφοριών για τις κινήσεις των Γερμανών.

(συνεχίζεται)
Οι βουλευτές και οι άγγελοι δεν έχουν φύλο!
Η ελευθερία του λόγου και του κώλου έχουν γίνει ένα και το αυτό!!
Βάλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…..είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!!!
'Aβυσσος η ψυχή του διαδικτύου!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
oldjedai
Posting Freak
*****


Avatar


Μηνύματα: 22.942
Registered: 19-2-2003
Τοποθεσία: ΕΝΘΕΣΣ.
Member Is Offline

Διάθεση: ALZAMIENTO

Εστάλη στις 21-11-2004 στις 15:41 Απάντηση με παράθεση


:cool:

Λυπαμαι Εκτορα που ο συμπαθης γερακος ( πλεον ) "ανταρτης"....ειναι τοσο φανατισμενος που και η μνημη του και η κριση του κανουν "κοιλια"....

Γραφει :...

### Οι αντάρτες δεν βγήκαν στο βουνό να κάνουν τουρισμό. Βγήκαμε να πολεμήσουμε το διπλό καταχτητή για τη λευτεριά της πατρίδας μας και να βοηθήσουμε τον συμμαχικό αγώνα όπως έκαναν οι παρτιζάνοι της Γιουγκοσλαβίας, της Ιταλίας, οι Μακί της Γαλλίας και όλης της κατεχόμενης Ευρώπης.
Καθήλωσαν έτσι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανικού στρατού, που αν ο στρατός αυτός εχρησιμοποιείτο στα άλλα μέτωπα του πολέμου, ίσως σήμερα όλη η Ευρώπη να στέναζε κάτω από τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΠΟΤΑ, να είχαμε γίνει σαπούνια και τσατσάρες για να επικρατήσει η Αρία Φυλή του παράφρονα Χίτλερ. ###

Ο καλος γερακος "ξεχνα" ( ; ) να αναφερει τους Βουλγαρους κατακτητες , συνεργατες των ναζι ...Να υποθεσω οτι ειναι επιλεκτικη μνημη ;; Η να υποθεσω οτι δεν θελει να προσβαλλει τα συντροφια που εν μια νυκτι , απο συνεργατες των Γερμανων , εγιναν "κομμουνιστες" ανταρτες ;;
Καποια αλλη τριτη εκδοχη ;;

Το μνημονικο του καλου γερακου , φαλτσαρει και παλι γραφοντας για "εκατονταδες χιλιαδες" Γερμανικου στρατου , οταν ειναι γεγονος οτι οι Γερμανοι στην αποχωρηση τους απο την Ελλαδα , αποσυραν , γυρω στις 70.000 στρατο ανενοχλητοι τελειως , κατοπιν συμφωνιων με τους "ανταρτες" , αφηνοντας μαλιστα και 2-3 χιλιαδες σε φρουρες στα νησια οι οποιοι αιχμαλωτιστηκαν ολοι...

Τις "εκατονταδες χιλιαδες" ο καλος γερακος θα τις ειδε στο σινεμα...

Λυπαμαι....αλλα μαλλον προκειται για ακομα ενα παραμυθι , απο τα τοσα που βγαινουν στις ημερες μας , καθως μετα απο ερευνες εχει αρχισει η αποδομηση του μυθου της αντιστασης...


:D
ΖΗΤΩ η Μανωλαδα ..

''Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών απο τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιας''

Καιρος οι πολιτες να παρουν τις τυχες τους στα χερια τους ... ΟΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .

ΟΞΩ οι ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ και οι ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ...που μολυνουν την χωρα .

Από το βιβλίο “Εγχειρίδιο Βλακείας”
Μόνο σαν ειρωνικό σχόλιο μπορεί να γίνει δεκτό πως όποιος απομνημόνευσε μια ντάνα βιβλία και τσέπωσε ένα χαρτί έγινε αυτομάτως επιστήμων. Άλλο μνήμη και πολυγνωσία και εντελώς άλλο η σκέ­ψη- το φωνάζουν αιώνες οι αρχαίοι (Ηρά­κλειτος, Δημόκριτος), το λέει γουστόζικα και η ξένη παροιμία, «γνώσεις χωρίς μυα­λό είναι γάιδαρος φορτωμένος βιβλία».
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
zeus
binary god
***


Avatar


Μηνύματα: 1.314
Registered: 30-10-2003
Τοποθεσία: Όλυμπος
Member Is Offline

Διάθεση: -----(--@

Εστάλη στις 21-11-2004 στις 15:46 Απάντηση με παράθεση


Παράθεση:
Originally posted by oldjedai


### Οι αντάρτες δεν βγήκαν στο βουνό να κάνουν τουρισμό. Βγήκαμε να πολεμήσουμε το διπλό καταχτητή για τη λευτεριά της πατρίδας μας και να βοηθήσουμε τον συμμαχικό αγώνα όπως έκαναν οι παρτιζάνοι της Γιουγκοσλαβίας, της Ιταλίας, οι Μακί της Γαλλίας και όλης της κατεχόμενης Ευρώπης.
Καθήλωσαν έτσι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανικού στρατού, που αν ο στρατός αυτός εχρησιμοποιείτο στα άλλα μέτωπα του πολέμου, ίσως σήμερα όλη η Ευρώπη να στέναζε κάτω από τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΠΟΤΑ, να είχαμε γίνει σαπούνια και τσατσάρες για να επικρατήσει η Αρία Φυλή του παράφρονα Χίτλερ. ###

Στα Καλάβρυτα, μόνο Ιταλοί και Γερμανοί έφθασαν, εξ όσον γνωρίζω.
Παράθεση:
Originally posted by oldjedai
Ο καλος γερακος "ξεχνα" ( ; ) να αναφερει τους Βουλγαρους κατακτητες , συνεργατες των ναζι ...Να υποθεσω οτι ειναι επολεκτικη μνημη ;; Η να υποθεσω οτι δεν θελει να προσβαλλει τα συντροφια που εν μια νυκτι , απο συνεργατες των Γερμανων , εγιναν "κομμουνιστες" ανταρτες ;;
Καποια αλλη τριτη εκδοχη ;;

Το μνημονικο του καλου γερακου , φαλτσαρει και παλι γραφοντας για "εκατονταδες χιλιαδες" Γερμανικου στρατου , οταν ειναι γεγονος οτι οι Γερμανοι στην αποχωρηση τους απο την Ελλαδα , αποσυραν , γυρω στις 70.000 στρατο ανενοχλητοι τελειως , κατοπιν συμφωνιων με τους "ανταρτες" , αφηνοντας μαλιστα και 2-3 χιλιαδες σε φρουρες στα νησια οι οποιοι αιχμαλωτιστηκαν ολοι...

Τις "εκατονταδες χιλιαδες" ο καλος γερακος θα τις ειδε στο σινεμα...

Λυπαμαι....αλλα μαλλον προκειται για ακομα ενα παραμυθι , απο τα τοσα που βγαινουν στις ημερες μας , καθως μετα απο ερευνες εχει αρχισει η αποδομηση του μυθου της αντιστασης...

:D

Επίσης, για τα Καλάβρυτα, έπιασαν ζωντανούς μια διμοιρία Γερμανών Αλπινιστών ( στην μάχη της Κερπινής) που δυστυχώς οδήγησε στα αντίποινα των Γερμανών, οι οποιοι ούτως ή άλλως έπρατταν εγκλήματα.
Με βάση την απόφαση με ΑΠ28/10/05 ο χρήστης αυτός ΔΕΝ ΣΥΝΑΔΕΙ με το ήθος και ύφος του φόρουμ.
Εκ του ΔΣ
Προφίλ μέλους Ιστοσελίδα μέλους Δείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Ektor
Posting Freak
*****


Avatar


Μηνύματα: 17.194
Registered: 24-11-2003
Τοποθεσία: Εκτός τόπου αναπαύσεως
Member Is Offline

Διάθεση: Ελεγχόμενη

Εστάλη στις 21-11-2004 στις 16:04 Απάντηση με παράθεση


(συνέχεια)

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Οι πληροφορίες ήταν απο παντού οι ίδιες. Οι Γερμανοί ετοίμαζαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σ΄όλη την Πελοπόννησο. Από το Διακοφτό, Αίγιο, Πάτρα, Πύργο, Καλαμάτα, Κόρινθο, Τρίπολη.
Το Αρχηγείο πήρε την απόφαση να χτυπήσουμε τους Γερμανούς και έδωσε διαταγή στο Τάγμα Καλαβρύτων και Αιγιαλείας να πάρουν θέσεις στη Φτέρη, Μαμουσιά και διάφορα άλλα σημεία.
Ήμουν στο τμήμα Φτέρης-Αγίου Παντελεήμονα και περιμέναμε με το χέρι στη σκανδάλη τους Γερμανούς που είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν απο το Αίγιο.
Ένα τάγμα πάνοπλο με 200 μεταγωγικά φορτωμένα πυρομαχικά ενέβαινε προς τη Φτέρη, ήταν το Τάγμα αυτό που σκότωσε τους Καλαβρυτινούς με διοικητή τον Τένερ.
Στη Μαμουσιά ήταν ο Γκίκας και περίμενε τους Γερμανούς που ανέβαιναν από το Διακοφτό.

ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ

Τα μεσάνυχτα λάβαμε διαταγή του αρχηγείου να συμπτυχθούμε στουςβ Πετσάκους, πράγμα που κάναμε. Εκεί μάθαμε πως δεν θα χτυπούσαμε τους Γερμανούς, γιατί επιτροπή με Καλαβρυτινούς με τον τότε πρόεδρο της κοινότητας, Παπανδρέου πήγε πρώτα στην Αγγλική αποστολή που ήταν εκεί κοντά και τους ζήτησε όπλα.
Οι σύμμαχοί μας τους έδιωξαν και μετά πήγαν στο Αρχηγείο και ζήτησαν απο το γερο-Μίχο να μη χτυπήσουμε τους Γερμανούς και να δώσουμε αιτία στο σκοτώσουν τον κόσμο.
Το Αρχηγείο αναλογιζόμενο τι θα μπορούσε να προκύψει μετά από ένα χτύπημα, πήρε την απόφαση της αποχώρησης των τμημάτων μας από τη ζώνη των επιχειρήσεων.
Θυμάμαι οτι δεν ήμουν υπέρ της απόφασης που πήρε το Αρχηγείο, χωρίς να θέλω να κρίνω. Ίσως διότι ημουν υπέρ των χτυπημάτων των κατακτητών όπου τους βρίσκαμε.
Ξέρω ότι δεν είμαστε σε θέση να γυρίσουμε πίσω ένα τόσο οργανωμένο στρατό. Αλλά με τα αιφνιδιαστικά χτυπήματα που εφάρμοζε ο ανταρτοπόπεμος και τις απώλειες που ασφαλώς τους προξενούσαμε θα ανάγκαζαν τον πληθισμό της περιοχής και τους Καλαβρυτινούς να φύγουν και σίγουρα τα θύματα θα ήταν πολύ λιγότερα.
ʼσχετα αν οι ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΣΕ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.
Από τους Πετσάκους πήρα αμέσως διαταγή του Αρχηγείου να γυρίσω πίσω στη Βάλτσα που υπήρχε τηλέφωνο και να συνδέομαι με τον Γκίκα για να ενημερώνομαι για τις κινήσεις των Γερμανών που εν τω μεταξύ ανέβαιναν με μεγάλη προφύλαξη.
Έμεινα όλη τη νύχτα μόνος μου σε μια καλύβα που ήταν το τηλέφωνο με το ένα χέρι στο ακουστικό και το άλλο στο πιστόλι μου και συνδεόμουν όλη τη νύχτα με τον Γκίκα.
Το πρωί μόλις ξημέρωσε έκοψα το τηλέφωνο και έφυγα για τους Πετσάκους.
Το Τάγμα είχε φύγει και μου είχε αφήσει σημείωμα να βαδίσω για την Κέρτεζη. Πριν πάω στην Κέρτεζη πέρασα από τα Καλάβρυτα να δω τους δικούς μου. ΗΜΟΥΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.
Με ρώτησαν τ΄αδέλφια μου τι να κάνουν, δεν ήξερα τίποτε για να τους πω, μόνο οτι δεν ξέρουμε αν μπουν οι Γερμανοί στα Καλάβρυτα.
ΚΑΝΤΕ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝ ΜΠΟΥΝ, ΦΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΜΗ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΒΑΣΑΝΙΣΟΥΝ. Ο μικρότερος ο αδελφός μου ο Μήτσος, μου ζήτησε να έρθει μαζί μου, δεν τον άφησα.

ΔΕΝ ΕΦΥΓΑΝ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΕΙΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥ ΚΑΠΗ.

Στην Κέρτεζη βρήκα όλο το Αρχηγείο με τα Τάγματα, χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε μιά πήρε χωριστή κατεύθυνση.
Το Αρχηγείο μετονομάστηκε σε Τάγμα Λεωνίδα δια να μην εντοπιστεί απο τους Γερμανούς.
Ακολούθησα το Αρχηγείο. Διασχίσαμε τον Ερύμανθο και φτάσαμε κάτω στους κάμπους Φερρών και Τριταίας στου Κάλφα για να βρεθούμε στα μετόπισθεν των Γερμανών και ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΕΛΙΑ όπως διαδίδουν μέχρι σήμερα και μάλιστα ότι βλέπαμε τους Γερμανούς που σκότωναν τ΄αδέλφια μας και δεν κατεβήκαμε να τους βοηθήσουμε.
ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΟΤΙ Η ΟΜΙΧΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙΝΗ ΗΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.

(συνεχίζεται)
Οι βουλευτές και οι άγγελοι δεν έχουν φύλο!
Η ελευθερία του λόγου και του κώλου έχουν γίνει ένα και το αυτό!!
Βάλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…..είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!!!
'Aβυσσος η ψυχή του διαδικτύου!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
oldjedai
Posting Freak
*****


Avatar


Μηνύματα: 22.942
Registered: 19-2-2003
Τοποθεσία: ΕΝΘΕΣΣ.
Member Is Offline

Διάθεση: ALZAMIENTO

Εστάλη στις 21-11-2004 στις 16:21 Απάντηση με παράθεση


Παράθεση:
Originally posted by zeus
Παράθεση:
Originally posted by oldjedai


### Οι αντάρτες δεν βγήκαν στο βουνό να κάνουν τουρισμό. Βγήκαμε να πολεμήσουμε το διπλό καταχτητή για τη λευτεριά της πατρίδας μας και να βοηθήσουμε τον συμμαχικό αγώνα όπως έκαναν οι παρτιζάνοι της Γιουγκοσλαβίας, της Ιταλίας, οι Μακί της Γαλλίας και όλης της κατεχόμενης Ευρώπης.
Καθήλωσαν έτσι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανικού στρατού, που αν ο στρατός αυτός εχρησιμοποιείτο στα άλλα μέτωπα του πολέμου, ίσως σήμερα όλη η Ευρώπη να στέναζε κάτω από τη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΠΟΤΑ, να είχαμε γίνει σαπούνια και τσατσάρες για να επικρατήσει η Αρία Φυλή του παράφρονα Χίτλερ. ###


Στα Καλάβρυτα, μόνο Ιταλοί και Γερμανοί έφθασαν, εξ όσον γνωρίζω.


:cool:

Δια ...

Ο αφηγητης στο αποκομμα που βαζω πιο πανω δεν μιλα για τα Καλαβρυτα ΜΟΝΟ....μιλα ΣΥΝΟΛΙΚΑ για την αντισταση και για τον "ΔΙΠΛΟ ΚΑΤΑΧΤΗΤΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ...", οπως μιλα για τους παρτιζανους του Τιτο και για τους ΜΑΚΙ..

Γι'αυτο επιμενω οτι ειναι ακομα ενα βολικο παραμυθι , μιας επιλεκτικης μνημης...με στοχο την διατηρηση του μυθου της αντιστασης...

:D
ΖΗΤΩ η Μανωλαδα ..

''Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών απο τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιας''

Καιρος οι πολιτες να παρουν τις τυχες τους στα χερια τους ... ΟΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ .

ΟΞΩ οι ΕΑΜΟΒΟΥΛΓΑΡΟΙ και οι ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ...που μολυνουν την χωρα .

Από το βιβλίο “Εγχειρίδιο Βλακείας”
Μόνο σαν ειρωνικό σχόλιο μπορεί να γίνει δεκτό πως όποιος απομνημόνευσε μια ντάνα βιβλία και τσέπωσε ένα χαρτί έγινε αυτομάτως επιστήμων. Άλλο μνήμη και πολυγνωσία και εντελώς άλλο η σκέ­ψη- το φωνάζουν αιώνες οι αρχαίοι (Ηρά­κλειτος, Δημόκριτος), το λέει γουστόζικα και η ξένη παροιμία, «γνώσεις χωρίς μυα­λό είναι γάιδαρος φορτωμένος βιβλία».
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Ektor
Posting Freak
*****


Avatar


Μηνύματα: 17.194
Registered: 24-11-2003
Τοποθεσία: Εκτός τόπου αναπαύσεως
Member Is Offline

Διάθεση: Ελεγχόμενη

Εστάλη στις 21-11-2004 στις 17:10 Απάντηση με παράθεση


(συνέχεια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ

Το τμήμα Γκίκα που ανεβαινε απο τη Μαμουσιά έφτασε στη σταση Κερπινής και κατευθύνθηκε προς το Χελμό. Εκεί πληροφορούμενος ο Γκίκας τις σφαγές που έκαναν οι Γερμανοί στη Ζαχλωρού, Μέγα Σπήλαιο, ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΒΓΙΕΝΩ γνωστή Καλαβρυτινή στα Καλάβρυτα να ΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ.
Οι Καλαβρυτινοί δεν έφυγαν. Οι Γερμανοί αφού σκότωσαν στη Ζαχλωρού όσους βρήκαν, γιατί οι Ζαχλωρίτες έφυγαν, σκότωσαν όλους τους μοναχούς και προσκυνητές που βρήκαν στο Μεγα Σπήλαιο και όσους βγήκαν στο δρόμο.
Αφού σκότωσαν όλους τους κατοίκους των Ρογών και όσους βρήκαν στην Κερπινή μετά μπήκαν στα Καλάβρυτα.
Εφαρμόζοντας τη Γνωστή Παραπλανητική τακτική, καθυσύχασαν τους Καλαβρυτινούς ότι θα έκαιγαν μόνο τα σπίτια των Ανταρτών. Οι Καλαβρυτινοί τους πίστεψαν.
Όταν συγκεντρώθηκαν όλα τα τμήματά τους, 5 χιλιάδες Γερμανοί περίπου και έλαβαν την οριστική ίσως διαταγή της εκτέλεσης έκαναν το φρικτό έγκλημα.
Οι αντάρτες του Νοσοκομείου φεύγοντας, απο τα Καλάβρυτα σκότωσα τους τρείς Γερμανούς αιχμαλώτους στο μεταλλείο.
Δεν επικροτώ την θλιβερή αυτή πράξη τους, δεν μπορώ όμως να ξέρω τι τους ανάγκασε να το κάνουν.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΩ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ

Ακολούθησε η εκτέλεση των αιχμαλώτων στις πλαγιές του Χελμού.
Πρέπει ο κάθε άνθρωπος να λειπάται για την εκτέλεση αυτών των παιδιών, γιατί είχαν και αυτά μανάδες και τα περίμεναν.
Σε καμμιά όμως περίπτωση δεν μπορεί να ρίξει την ευθύνη στην ομάδα των Ανταρτών που τους έσερναν μαζί τους, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΧΕΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ.
Οι αντάρτες διωκόμενοι από τους Γερμανούς και Ταγματασφαλίτες της Τρίπολης και αποκομμένοι τελείως απο τις μονάδες τους δεν μπορούσαν να πράξουν αλλοιώς. Εκείνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Γερμανών οι αιχμάλωτοι αυτοί θα ζούσαν και θα πήγαιναν στα σπίτια τους.
ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ, όπως ποτέ δεν σκότώσαμε κανένα αιχμάλωτο ούτε Ιταλό ούτε Γερμανό από όσους είχαμε πιάσει. Αν θέλαμε να τους σκοτώσουμε θα το κάναμε αμέσως ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ και κρεμούσαν τα κορμιά μας και τα κεφάλια μας στα δέντρα.
Τους φυλάξαμε και τους ταϊζαμε δυό μήνες όταν εμείς δεν είχαμε να φάμε και η συμπεριφορά του κόσμου ήταν αφάνταστα στοργική απέναντι τους παρά τις χιλιάδες σφαγές που έκαναν οι συμπατριώτες τους στον Ελληνικό λαό.
Το αν έγινε μια μέρα πριν ή μια μέρα μετά η εκτέλεση των αιχμαλώτων από τη εκτέλεση των Καλαβρυτινών που ψάχνουν να βρούν έπειτα από 43 χρόνια οι της απέναντι όχθης του ποταμού για να καλλιεργήσουν το αιώνιο μίσως μεταξύ μας ρίχνοντάς σε μας την ευθύνη της σφαγής των Καλαβρυτινών αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα, γιατί η απόφαση της σφαγής είχα παρθεί από πολύ ψηλά και πολύ καιρό πριν πραγματοποιηθεί.
ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΣΕ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, Η ΑΙΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.

(συνεχίζεται)
Οι βουλευτές και οι άγγελοι δεν έχουν φύλο!
Η ελευθερία του λόγου και του κώλου έχουν γίνει ένα και το αυτό!!
Βάλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…..είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!!!
'Aβυσσος η ψυχή του διαδικτύου!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Ektor
Posting Freak
*****


Avatar


Μηνύματα: 17.194
Registered: 24-11-2003
Τοποθεσία: Εκτός τόπου αναπαύσεως
Member Is Offline

Διάθεση: Ελεγχόμενη

Εστάλη στις 21-11-2004 στις 18:29 Απάντηση με παράθεση


(συνέχεια)

ΣΤΟΥ ΚΑΛΦΑ

Και τώρα θα γυρίσω στο Κάλφα που φτάσαμε με τ΄Αρχηγείο.
Στο Κάλφα μείναμε λίγες ημέρες και άρχισαν να μας έρχονται τα θλιβερά νέα ότι οι Γερμανοί σκότωσαν όλους τους Καλαβρυτινούς, πράγμα που κανείς δεν θα μπορούσε να πιστέψει.
Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ μου ζήτησε να προωθηθώ μέχρι την Μπουκοβίνα και μέσω της οργάνωσης να συνδεθώ με την Τρίπολη να μάθω τι έγινε στα Καλάβρυτα. Πήγα στην Μπουκοβίνα μα ήταν αδύνατον να βρώ άνθρωπο να με βοηθήσει, όλοι είχαν χαθεί απο φόβο.
Την επομένη γύρισα στο Κάλφα αλλά το αρχηγείο είχε φύγει. Βρήκα εντολή να παραλάβω μερικούς ασθενείς αντάρτες και τρόφιμα και να βαδίσω για Βλασια-Δεμέστιχα.

ΤΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΓΓΕΛΜΑ

Έφτασα στο Λόπεσι το χωριό στο δρόμο Πατρών Καλαβρύτων. Ερημιά παντού. Βρήκα μόνο ένα κάτοικο του χωριού και τον ρώτησα πόσους σκότωσαν στα Καλάβρυτα.
Μου είπε επι λέξη: Μην ρωτάς πόσους σκότωσαν ρώτα πόσους ζούν.
-Δηλαδή όλους, τον ρώτησα. Ναι όλους..
Τότε κατάλαβα τι είχε γίνει και με βουρκωμένα μάτια έφτασα στα Δεμέστιχα. Εκεί βρήκα όλο το Αρχηγείο και τα δυό Τάγματα.
Αλληλοκοιταζόμαστε με τους συμπατριώτες μου και δεν τολμούσε να ρωτήσει ο ένας τον άλλον για τους δικούς του.
Το Αρχηγείο πήρε απόφαση να δώσει απολυτήρια σε όλους τους Καλαβρυτινούς αντάρτες για να πάνε στα Καλάβρυτα να βοηθήσουν τις οικογένειές τους. Εγώ διεφώνησα με αυτή την απόφαση και είπα όχι μόνο δεν πρέπει να δώσουμε απολυτήρια αλλά θα έπρεπε να πάρουν και οι γυναίκες όπλα να πολεμήσουν τον καταχτητή και να πάρουν πίσω το αίμα των αδελφών τους.
ΔΕ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΑ, Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΓΚΙΚΑΣ και εγώ.
Εμένα με έστειλαν στα Καλάβρυτα επικεφαλή μιάς ομάδας ανταρτών για να βοηθήσουμε τα ορφανά και τις χήρες με τρόφιμα και ό,τι άλλο μπορούσαμε.
Φθάνοντας στα Καλάβρυτα αντίκρυσα το μεγάλο δράμα που είχε εκτελεσθεί σε όλη του τη φρίκη.
Θυμάμαι τα σκυθρωπά και γερασμένα πρόσωπα των γυναικών που έθαψαν με τα χέρια τους, τους άντρες τους, τα παιδιά τους, τα αδέλφια τους.
Σαν φαντάσματα γύριζαν στην παγερή χειμωνιά του Δεκέμβρη ανάμεσα στα ερείπια των σπιτιών τους χωρίς να έχουν μια κουβέρτα να ρίξουν έπάνω τους.
Αρχίσαμε να τους προσφέρουμε ότι περισσότερο μπορούσαμε ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΑΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΟΡΝΙΑ ΕΠΕΣΑΝ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΩΜΕΝΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΙΣ ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ.
Θα αναφέρω ένα ασήμαντο περιστατικό που λέει πολλά.
Μιά Καλαβρυτινή χήρα μου είπε οτι ένας χωριάτης της έδωσε 4 οκάδες αραποσίτι και της πήρε το γαϊδούρι της και γύρισε πάλι εκεί γυρεύοντας και άλλα θύματα.
Τον βρήκα.. και τις έδωσε πίσω το γάϊδαρι. Είναι πάμπολλα αυτά που έγιναν τότε. Θα τα θυμούνται οι τότε Καλαβρυτινές. Ας μην τα αναφέρουμε γιατί είναι ντροπή.

ΣΕ ΤΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ;

Τότε απ΄τις χαροκαμένες αυτές γυναίκες άκουσα και τις πρώτες ευθύνες που έρριξαν σε μας."Να είσαστε κρυμμένοι στο Κάστρο, να ρίχνατε δυό ντουφεκιές να φεύγαν οι Γερμανοί" και άλλα πολλά. Δεν τους παρεξήγησα ποτέ. Το θλιβερό είναι ότι τις αφελείς αυτές εκδοχές τις ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ.
Το ομολογούν πολλοί Καλαβρυτινοί που παιδιά την εποχή εκείνη, ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΔΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΤΑΙΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, προσθέτοντας και τη δική τους λασπολογία, τις διέδωσαν σ΄όλη την Ελλάδα για να κουκουλώσουν τις δικές τους βρωμιές ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.
Τότε που εμείς επι 43 χρόνια βρισκόμαστε σε διωγμό και δεν μπορούσαμε να πούμε ή να γράψουμε τίποτε για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια.

(συνεχίζεται)
Οι βουλευτές και οι άγγελοι δεν έχουν φύλο!
Η ελευθερία του λόγου και του κώλου έχουν γίνει ένα και το αυτό!!
Βάλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…..είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!!!
'Aβυσσος η ψυχή του διαδικτύου!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Ektor
Posting Freak
*****


Avatar


Μηνύματα: 17.194
Registered: 24-11-2003
Τοποθεσία: Εκτός τόπου αναπαύσεως
Member Is Offline

Διάθεση: Ελεγχόμενη

Εστάλη στις 21-11-2004 στις 20:06 Απάντηση με παράθεση


(συνέχεια)

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Αυτή είναι η αλήθεια όλων αυτών των δεινών που περάσαμε τα πικρά εκείνα χρόνια του πολέμου και της κατοχής. Και μόνο εκείνους που τους συμφέρει αυτή η αλήθεια δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Οι Γάλλοι έστησαν προτομές και ανδριάντες στους Γάλλους κομμουνιστές Μακί (αντάρτες) που πολέμησαν τον κατακτητή και ο φασίστας Φράνκο ακόμη έκτισε πολυτελέστατο μαυσωλείο έξω απ΄τη Μαδρίτη για να τιμήσει τους νεκρούς του εμφυλίου πολέμου και των δύο παρατάξεων. Και εμείς εδώ τη λαμπρή αυτή σελίδα της νεώτερης ιστορίας της Ελλάδας που τόσο περίφανα και λεβέντικα έγραψε ο Ελληνικός λαός την σβήσαμε για να σκεπάσουμε τους συνεργάτες και προδότες του κατακτητή.
Έπειτα από 43 χρόνια που πέρασαν απο τότε, μετράμε τις μέρες και τις ώρες ακόμη για να βρούμε αν έγινε μια μέρα πρίν ή μετά η εκτέλεση των Γερμανών αιχμαλώτων.
Ούτε τα παιδάκια των 12 και 13 χρονών λυπήθηκαν ούτε τους χιλιάδες Έλληνες που σκοτώναν καθημερινά οι Γερμανοί σ΄όλη την Ελλάδα, λυπήθηκαν μόνο τους Γερμανούς: Θα σταματήσω στις τελευταίες εκδηλώσεις του μίσους μερικών Ελλήνων που φώναξαν στο τελευταίο μνημόσυνο του Μακρυγιάννη: "Καλά έκαναν οι Γερμανοί και σκότωσαν τους Καλαβρυτινούς" (Διαβαστε την εφημερίδα τα ΝΕΑ την επομένη του μνημοσύνου και καμαρώστε τους).

ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ

Θα απαντήσω στα τελευταία δημοσιεύματα που διάβασα στις τοπικές εφημερίδες και θα πω το εξής: Γράφετε και αλήθειες αγαπητοί μου, αλλά και πολλές ανακρίβειες.
Δεν θα ασχοληθώ με αυτές γιατί δεν θα βρεθεί ποτέ άκρη. Θα απαντήσω όμως σ΄αυτά που γράφετε για προδοσίες των Καλαβρυτινών και Μαζιωτών.
Διαφωνώ ριζικά και αγανακτώ για όλα αυτά που γράφετε κύριε Ροδάκη. Οι Καλαβρυτινοί δεν ήταν προδότες και το γεγονός που αναφέρατε και στηριχτήκατε, ότι δηλαδή ένας απο το σωρό των νεκρών σηκώθηκε και φώναξε: << μη με σκοτώνετε είμαι φίλος σας>> θα μπορούσε να το κάνει ο καθένας στη φρίκη του θανάτου που αντίκριζε γύρω του.
Είναι αδιανόητο και απαράδεκτο εξ αιτίας αυτού του περιστατικού να θέλουμε να στιγματίσουμε τους αθώους μας νεκρούς σαν προδότες.
Ούτε στους λίγους Καλαβρυτινούς που κρύφτηκαν στις σπηλιές και στα ρουμάνια τους γύρισαν πίσω οι Καλαβρυτινοί για να τους σκοτώσουν οι Γερμανοί.
Τους γύρισε το κρύο του Δεκέμβρη και η πείνα και ασφαλώς η παραπλανητική ταχτική των Γερμανών.
Μη λέτε τέτοιες βαριές κουβέντες και μη δημιουργείτε ανύπαρκτα παραμύθια που μολύνουν την μνήμη των νεκρών.
Τόσα χρόνια και απο φίλους μου που επέζησαν δεν άκουσα ποτέ κάτι τέτοιο. Το ίδιο μπορώ να πω και για τους Μαζιώτες.
Για τους Γερμανούς δε που γύριζαν με πολιτικά και τους ασυρμάτους που αναφέρετε, δεν είμαστε εμείς τόσο αφελείς να μη βλέπουμε τι γινόταν γύρω μας. ʼν υπήρχαν εεεινοί και ανόητοι προδότες, που ασφαλώς υπήρχαν και κυκλοφορούσαν και μεταξύ μας, δεν μπορούμε να φορτωθούμε το βαρύ αυτό τίτλο του προδότη για όλους τους Καλαβρυτινούς Και Μαζιώτες.
Τέτοιοι προδότες κυκλοφορούσαν σ΄όλη την Ελλάδα. Αυτό δε σημαίνει ότι όλοι οι Έλληνες είναι προδότες.

Στο συναγωνιστή μου από τα Σουδενά που γράφει για τη μάχη της Κερπινής οτι στο λόχο των Γερμανών υπήρχαν Γάλλοι και Πολωνοί και δεν πολέμησαν του απαντώ ως εξής : ʼν ήταν έτσι, μπορεί πάνω στη μάχη να μη τους κατάλαβαν οι αντάρτες. Οι αιχμάλωτοι όμως αυτοί ανακρίθηκαν απο το Αρχηγείο και απο τους ʼγγλους. Δεν θα τους έλεγαν πως είναι Γάλλοι και Πολωνοί; Και το Αρχηγείο δεν θα τους έδινε όλπα να πολεμήσουν μαζί μας όπως είχε κάνει και με τους άλλους Γερμανούς και Ιταλούς αντιφρονούντες; Καλό θα είναι να προσέχουμε και προπαντός τι γράφουμε.

Κλείνοντας τη θλιβερή αυτή ιστορία θα σας ζητήσω αγαπητοί πατριώτες να ξεχάσουμε τη μαύρη έκείνη εποχή και να σκεφτούμε σαν Έλληνες και σαν άνθρωποι. Γιατί για όλα αυτά που περάσαμε τότε μέχρι και τα τελευταία του Κυπριακού λαού δεν φταίμε εμείς. Αλλοι μας τα επέβαλαν. Εμείς είμαστε πάντα τα θύματα και πρέπει κάποτε να πάψουμε να γινόμαστε θύματα.
Να δώσουμε τα χέρια όλοι μαζί, ενωμένοι και αδελφωμένοι, ανεξάρτητα των πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός μας και να αγαπάμε το φτωχό τόπο που ζούμε σήμερα και θα ζήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας αύριο.

Ο Ιερός τόπος των Καλαβρύτων που κάθε χρόνο μαζευόμαστε να αποδώσουμε φόρο τιμής στους νεκρούς αδελφούς μας να γίνει βωμός ΕΙΡΗΝΗΣ.

Η 13η Δεκέμβρη να γίνει ημέρα ξεσηκωμού όλου του Ελληνικού λαού ενάντια σε καινούργιους πολέμους που ετοιμάζουν οι παράφρονες του κόσμου. Από τον ιερό αυτό τόπο όλοι μαζί να υψώσουμε μια ουρανομήκη κραυγή που να ακούγεται σ΄όλη την ανθρωπότητα.

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Όλα αυτά δεν τα γράφω σαν ιστορικός από στοιχεία και πληροφορίες που μου έδωσε ο καθένας. Τα γράφω σαν αγωνιστής της σκλαβωμένης πατρίδας που τα έζησα απο κοντά.

Εκφράζω τη γνώμη του Ελληνικού λαού που σύσσωμος ξεσηκώθηκε κατά των εισβολέων, σαν συνεχιστής του αγώνα του ΄21, για τη λευτεριά της πατρίδας που δεν ολοκλήρωσε την εθνική μας αποκατάσταση παρά τους αλεπάλληλους αγώνες του Ελληνικού λαού, σαν συνεχιστή της κληρονομιάς που μας άφησαν ο Κωλοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης, ο Παπαφλέσας, ο Πλαπούτας.-


(τέλος)
Οι βουλευτές και οι άγγελοι δεν έχουν φύλο!
Η ελευθερία του λόγου και του κώλου έχουν γίνει ένα και το αυτό!!
Βάλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…..είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!!!
'Aβυσσος η ψυχή του διαδικτύου!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Ektor
Posting Freak
*****


Avatar


Μηνύματα: 17.194
Registered: 24-11-2003
Τοποθεσία: Εκτός τόπου αναπαύσεως
Member Is Offline

Διάθεση: Ελεγχόμενη

Εστάλη στις 21-11-2004 στις 20:25 Απάντηση με παράθεση


Οι φωτογραφίες

http://www.multiforums.gr/art/viewthread.php?tid=673
Οι βουλευτές και οι άγγελοι δεν έχουν φύλο!
Η ελευθερία του λόγου και του κώλου έχουν γίνει ένα και το αυτό!!
Βάλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…..είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!!!
'Aβυσσος η ψυχή του διαδικτύου!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
 Σελίδες:  1  2  3  ..  7


Go To Top


Powered by XMB
Developed By Aventure Media & The XMB Group © 2002-2005
Multiforums.gr - Μια ακόμη υπηρεσία της MultiForums OE. Φιλοξενία MultiHosting.gr.
Άλλες υπηρεσίες της Multiforums OE: MultiHosting.gr. MultiLabs.gr. MultiPlanet.gr. MultiRadio.gr. MultiPolls.gr. MultiBlogs.gr. WebStocks.gr.