MultiLabs.gr  MultiHosting.gr  Webstocks.gr  MultiPolls.gr  MultiRadio.gr  
Το φόρουμ των επιστημών Τελευταία ενέργεια: Ποτέ
Not logged in [Σύνδεση - Εγγραφή]
Go To Bottom

[ Κεντρική σελίδα ] [ Κόκκινο δωμάτιο ] [ Πράσινο δωμάτιο ] [ Μπλε δωμάτιο ] [ Καφέ δωμάτιο ] [ Λευκό δωμάτιο ]

Εκτυπώσιμη Έκδοση | εγγραφή στο θέμα | Προσθήκη στα αγαπημένα  
Συγγραφέας: Θέμα: Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για την θαλασσοθεραπεία
Global Touch
Χανευ; (Σ.Λ. εμοτ.)Avatar


Μηνύματα: 30.410
Registered: 19-2-2003
Member Is Offline

Διάθεση: ρισπεκτ δε βαϊμπς

Εστάλη στις 15-5-2003 στις 12:24 Απάντηση με παράθεση
Όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για την θαλασσοθεραπεία"Ω! θάλασσα, θάλασσα, πάντα ανανεώνεσαι. Η φρεσκάδα σου αναδύεται σαν θυμίαμα. Δώσε πίσω την ψυχή μου, ω! πανίσχυρη Θάλασσα. ’φησέ με να τρέξω στο κύμα και να νιώσω ζωντανός ξανά." (PAUL VALERY) Νιώθετε κάπως έτσι για την ανανεωτική δράση της θάλασσας; Έχετε γευτεί ποτέ τη θαυμαστή δύναμη της θάλασσας, την αιωνιότητά της αλλά και τις θεραπευτικές της ιδιότητες; Αν όχι, είναι καιρός να μάθετε τώρα για την δύναμή της και τον τρόπο που αυτή επιδρά στην εμφάνιση την υγεία προσώπου και σώματος και να "βουτήξετε" αμέσως! Ο όρος "θαλασσοθεραπεία" έχει γίνει πολύ γνωστός τα τελευταία χρόνια και αποκτά ιδιαίτερη σημασία για εμάς τους Μεσόγειους που έχουμε μάθει να ζούμε και να μεγαλώνουμε με τη θάλασσα. Τι ακριβώς όμως είναι η θαλασσοθεραπεία και τι μπορεί να μας προσφέρει;

Τι είναι η θαλασσοθεραπεία
Η θαλασσοθεραπεία αφορά την χρήση του θαλάσσιου νερού καθώς και τα παράγωγα της θάλασσας που παρουσιάζουν θεραπευτικές ιδιότητες, όπως είναι τα φύκια,η λάσπη της θάλασσας και διάφορα άλλα προϊόντα που προέρχονται από αυτή. Οι πρώτοι που ανακάλυψαν και χρησιμοποίησαν την θάλασσα ως θεραπεία ήταν βέβαια -ποιοι άλλοι- οι Έλληνες! Τα ιστορικά συγγράμματα αναφέρουν την θαλασσοθεραπεία ως μέθοδο και αντιμετώπιση ασθενειών από την εποχή του Ηροδότου και του Ευρυπίδη (!). Βέβαια μπορεί να την ανακάλυψαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι αλλά το πρώτο κέντρο θαλασσοθεραπείας άνοιξε το 1899 στη Γαλλία.

Ενώ λοιπόν μέχρι σήμερα όλοι μας ψάχναμε τα ελιξίρια ομορφιάς και νεότητας στην επιστήμη και στην ακριβή περιποίηση, μάθετε οτι τα μικρά θαύματα που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας υπάρχουν σε αφθονία στο θαλάσσιο νερό το οποίο είναι πλούσιο σε νάτριο, μαγνήσιο, θείο, φώσφορο και ιώδιο, στοιχεία που ανανεώνουν και "ζωντανεύουν" σώμα και πνεύμα! Ο αντικειμενικός σκοπός της θαλασσοθεραπείας είναι η απορρόφηση όλων αυτών των αναγκαίων στοιχείων από το ανθρώπινο σώμα.

Φύκια και θαλάσσια ιζήματα
Τα φύκια, όπως και το θαλάσσιο νερό στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται, περιέχουν σε αφθονία τα πολύτιμα για το σώμα μας θεραπευτικά στοιχεία που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Υπάρχουν πάνω από 20.000 ποικιλίες και είδη φυκιών στους ωκεανούς και τις θάλασσες όλου του κόσμου τα οποία συλλέγονται, αποξηραίνονται και μέσα από ειδικές διαδικασίες μετατρέπονται σε μορφή λεπτής πούδρας προκειμένου να χρησιμοποιηθούν μέσα σε προϊόντα περιποίησης προσώπου ή σώματος, ακόμη και σε βιταμίνες. Όλα αυτά τα είδη φυκιών έχουν χωριστεί σε ειδικές κατηγορίες ανάλογα με τις ξεχωριστές ιαματικές ιδιότητες του καθενός και τα συγκεκριμένα οφέλη που χαρίζουν στον άνθρωπο. Ας γνωρίσουμε μερικά από αυτά:

Καφέ φύκια
Τα καφέ φύκια όπως είναι το fucus και το laminaria περιέχουν πάνω από 50 βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και πολύτιμα αμινοξέα και λειτουργούν σαν δυναμικός μεταβολικός διεγερτής. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει πως τα φύκια αυτά εκτός του ότι μας προμηθεύουν απλόχερα τα..κάλλη τους, βοηθούν ταυτόχρονα στην αύξηση του μεταβολισμού του σώματός μας με έναν πολύ δυναμικό τρόπο, άρα βοηθούν τις καύσεις αφού καταναλώνονται περισσότερες θερμίδες!

Κόκκινα φύκια
Τα κόκκινα φύκια έχουν στη σύνθεσή τους ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και βοηθούν στη ροή της ενέργειας στο σώμα καθώς και στην βαθιά απολέπισή του. Η ροή της ενέργειας στο ανθρώπινο σώμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εσωτερική αρμονία και με αυτό έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα οι λαοί της Ανατολής, εισάγοντας και στη Δύση θαυμάσιους τρόπους υποβοήθησης της ροής της ενέργειας όπως το μασάζ σιάτσου. Για την απολέπιση δεν χρειάζεται να μιλήσουμε πολύ. Κάθε γυναίκα γνωρίζει πια πόσο σπουδαίο είναι να αποβάλλονται από το πρόσωπο και το σώμα μας τα νεκρά κύτταρα ώστε να έχουμε απαλό, βελούδινο δέρμα.

Μπλε φύκια
Το spirulina είναι το πιο συνηθισμένο μπλε φύκι και αποτελείται από μεγάλες ποσότητες χλωροφύλλης, λιπαρών οξέων, βκαροτένιου, σιδήρου, ψευδαργύρου και αμινοξέων. Τα μπλε φύκια αντιμετωπίζουν τις φλεγμονές και διεγείρουν τον μεταβολισμό των κυττάρων. Οι φλεγμονές ταλαιπωρούν χιλιάδες ανθρώπους και πλήττουν διάφορα σημεία του σώματος προκαλώντας πόνο και διαφόρων ειδών ενοχλήσεις. Η πιο χαρακτηριστική φλεγμονή που αντιμετωπίζεται με τη θαλασσοθεραπεία είναι η αρθρίτιδα. Γάλλοι γιατροί υποστηρίζουν ότι μετά από θαλασσοθεραπεία διάρκειας δύο ετών είναι δυνατό ο ασθενής να απαλλαγεί από την φαρμακευτική αγωγή κατά της αρθρίτιδας! Ο μεταβολισμός των κυττάρων είναι άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο μια και όλοι γνωρίζουμε ότι η γήρανση και οι φθορές στο δέρμα προέρχονται από την σταδιακή μείωση του μεταβολικού ρυθμού των κυττάρων μας. Αυτό και μόνο το γεγονός καταδεικνύει το σημαντικό ρόλο των προϊόντων της θάλασσας στην ανανέωση του δέρματος.

Πράσινα φύκια
Αυτά αποτελούνται κυρίως από β-καροτένιο, είναι πλούσια σε χρωστική και δίνουν ένα εκπληκτικά φυσικό μαύρισμα!

Θαλάσσια ιζήματα
Είναι η γνωστή σε όλους θαλάσσια λάσπη, πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία. Τί κάνει ξεχωριστή αυτή τη λάσπη; Η λάσπη συγκρατεί μεγάλη θερμότητα. Η θερμότητα ανοίγει τους πόρους με αποτέλεσμα τα πολύτιμα για το δέρμα μας στοιχεία να καταφέρνουν να διεισδύσουν σε βάθος, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος οπότε έχουμε καλύτερη οξυγόνωση, αύξηση του μεταβολισμού και ανακούφιση του πόνου.

Πώς μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας
Η θαλασσοθεραπεία χρησιμοποιείται όχι μόνο στην αισθητική αλλά και στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων. Έτσι, παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, σε φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως αυτή της αρθρίτιδας, σε κυκλοφοριακά προβλήματα, σε τραυματισμούς, αναπνευστικά προβλήματα και ρευματισμούς.

Όσο αφορά την αισθητική προσέγγιση της θαλασσοθεραπείας, παρουσιάζει θεαματική βελτίωση στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας, στην αντιμετώπιση της γήρανσης, στη σωστή και βαθιά απολέπιση, χαλαρώνει και ανανεώνει σώμα, πρόσωπο και πνεύμα χαρίζοντας απαλό και ενυδατωμένο δέρμα. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αποτοξινώνει τον οργανισμό ενώ ταυτόχρονα ανοίγει τους πόρους ώστε να εισχωρούν σε βάθος τα θρεπτικά συστατικά.

Η θεραπεία της θάλασσας παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση και θεραπεία των σύγχρονων "ασθενειών" της εποχής: του άγχους,της υπερκόπωσης, της κακής διατροφής, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ήπιας κατάθλιψης.

Όλα αυτά είναι δοκιμασμένα και αποδεδειγμένα επιστημονικά και είναι ένα μικρό δείγμα του πόσο μπορεί η θάλασσα και σε πόσους διαφορετικούς τομείς να μας προσφέρει μια πιο ποιοτική ζωή, με λιγότερο άγχος, χωρίς πόνο, με περιποιημένο πρόσωπο και σώμα μέσω φυσικών συστατικών.

Η θαλασσοθεραπεία εφαρμόζεται σωστά μόνο σε ειδικά και εγκεκριμένα κέντρα ή κλινικές θαλασσοθεραπείας, τα οποία υποχρεούνται να τηρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ώστε να τους επιτραπεί να λειτουργούν και να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές. Τα κέντρα αυτά πρέπει να καλύπτουν κάποιες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα σε έκταση ώστε να περιλαμβάνουν όλες τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις,να βρίσκονται κοντά σε εγκεκριμένα καθαρή θάλασσα και να χρησιμοποιούν καθαρό θαλασσινό νερό. Απαρτίζονται και επιβλέπονται από επιστημονικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων: γιατρών, διαιτολόγων, αισθητικών, κινησιολόγων, καθηγητών φυσικής αγωγής, φυσικοθεραπευτών κ.ά..

Για εκείνους όμως που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα κούρας σε κέντρο θαλασσοθεραπείας, κυκλοφορούν διάφορα προϊόντα της θάλασσας ή φύκια και στην αγορά ή χρησιμοποιούνται από ινστιτούτα ομορφιάς. Τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται εξωτερικά για την αντιμετώπιση του τοπικού ή ολικού πάχους, της κυτταρίτιδας με επάλειψη και σε συνδυασμό με μηχανήματα σώματος. Τα προϊόντα για το πρόσωπο τα οποία εμπεριέχουν θαλάσσια συστατικά ή φύκια κυκλοφορούν από διάφορες εταιρίες για χρήση στο σπίτι και το αγοραστικό τους κοινό αυξάνεται συνεχώς με το χρόνο.

Πού θα βρείτε κέντρα θαλασσοθεραπείας
Τις "θαλάσσιες" αυτές οάσεις, περιποιήσεις και θεραπείες τις συναντάτε πλέον στα περισσότερα μέρη του κόσμου, από τη μακρινή Καραϊβική μέχρι τα νερά της Ελλάδας, σε απλά κέντρα εώς μεγάλες κλινικές θαλασσοθεραπείας. Σχεδόν σε κάθε χώρα που περιβάλλεται από θάλασσα έχει χτιστεί τουλάχιστον ένα κέντρο θαλασσοθεραπείας όπως για παράδειγμα στην Ισπανία, Ιταλία, Μαρόκο, Τυνησία, Ινδονησία και βέβαια στην Γαλλία η οποία είναι χώρα πρωτοπόρα και με παράδοση στον τομέα αυτό.

Επιλεκτικά ακολουθούν μερικά κέντρα θαλασσοθεραπείας ανα τον κόσμο :

Το Club Thalasports στη Γαλλική Ριβιέρα που παρέχει ολοκληρωμένα πακέτα για διαμονή,κούρα αλλά και διασκέδαση! Βρίσκεται ανάμεσα στο Σαν Τροπέ και τις Κάννες, στους πρόποδες των βουνών Esterel. Μια ειδυλλιακή τοποθεσία με θέα στη θάλασσα, διάσημη για τα λουλούδια της και τον πασίγνωστο Κόκκινο Βράχο. Αν λοιπόν σας συναρπάζει η ομορφιά της Γαλλικής Ριβιέρα και ο κοσμοπολίτικος αέρας του Σαν Τροπέ, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το Club Thalasports.

Το Kohala Spa στα ονειρεμένα νησιά της Χαβάης υπόσχεται εξωτικές βραδιές γεμάτες ρηλάξ και ψυχαγωγία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που φτάνουν στα εξωτικά νησιά από όλο τον κόσμο για να τις απολαύσουν! Γήπεδα γκολφ, τεράστιες πισίνες, fitness, θεραπείες αισθητικής και βέβαια θαλασσοθεραπεία. Φορέστε λοιπόν το λουλουδένιο στεφάνι και ετοιμαστείτε να πείτε "Aloha"!

Το Gold Coast Hotel στο Χονγκ-Κονγκ προσφέρει "χρυσές" μέρες και νύχτες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Με σάουνες, τζακούζι, τέννις και πάνω από όλα θάλασσα, σας καλεί σε ένα ταξίδι των αισθήσεων.

Αλλά γιατί να γυρνάμε τον κόσμο όταν και στη δική μας Κρήτη το Royal Mare Thalasso υπόσχεται ομορφιά σε συνδυασμό με πολυτέλεια κοντά στη Χερσόνησο, με ελληνικές βραδιές, γνήσιο ελληνικό γλέντι και γνήσια ελληνική θάλασσα!

Ετσι, το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς είναι να διαλέξετε το μέρος που σας ταιριάζει και να κλείσετε αμέσως εισιτήρια με ...θαλάσσιο προορισμό!

Πόσο θα μου κοστίσει;
Αλμυρή η θάλασσα, αλμυρές και οι τιμές. Μια ημέρα φουλ περιποίησης ξεκινά από τις 40.000 δρχ. Και μπορεί να ξεπεράσει τις 100.000 δρχ. ανάλογα με το κέντρο που θα επιλέξετε. Το κόστος βεβαίως αυξάνεται όταν πρόκειται για κέντρα του εξωτερικού, αφού πρέπει να υπολογίσετε εκτός από τη θεραπεία σας και τα έξοδα μετακίνησης κ.λ.π.. Μπορείτε ωστόσο να επιλέξετε μία μεμονωμένη θεραπεία π.χ. μόνο για τα μάτια σας, μόνο για πρόσωπο ή σώμα κάτι που περιορίζει σημαντικά το συνολικό κόστος.

Σε περίπτωση που κάποιος αδυνατεί να παρακολουθήσει μια ολοκληρωμένη κούρα σε ινστιτούτο θαλασσοθεραπείας, η ιδανικότερη λύση είναι να πάρει μέρος σε κούρα μιας εβδομάδας με τέσσερις θεραπείες ανά ημέρα. Μάλιστα οι Γάλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κούρα μιας εβδομάδας έχει αποτελέσματα ισάξια με αυτά μιας κούρας έξι μηνών! Σε κάθε περίπτωση αν και το κόστος μπορεί να φαίνεται μεγάλο, αξίζει πραγματικά να δοκιμάσει κανείς αυτές τις θαυμάσιες θεραπείες που ανακουφίζουν ολόκληρο τον οργανισμό μέσα και έξω!

Το μήνυμα που φτάνει σε όλες μας είναι ένα: είτε επιλέξετε να συμμετέχετε σε μια ολοκληρωμένη κούρα θαλασσοθεραπείας σε κάποιο ινστιτούτο που χρησιμοποιεί "θαλάσσιες" μεθόδους ή ακόμη και αν χρησιμοποιείτε καθημερινά στο σπίτι σας προϊόντα βασισμένα σε αυτά τα πολύτιμα στοιχεία.....αφήστε την θάλασσα να αλλάξει την ζωή σας!
Προφίλ μέλους Ιστοσελίδα μέλους Δείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
marina
Δελφίνα !!!
****


Avatar


Μηνύματα: 13.966
Registered: 27-10-2004
Τοποθεσία: Καρδίτσα
Member Is Offline

Διάθεση: Απέραντα γαλάζια!

Εστάλη στις 2-10-2005 στις 21:37 Απάντηση με παράθεση


Καθόλου δεν μου άρεσε όταν έκανα!
Ίσως το ινστιτούτο που επέλεξα να μην ήταν και το καλύτερο!
Το περίμενα πολύ πιο διαφορετικό!
Χρόνια χελιδόνια που πετάξατε...
που 'ναι η ευτυχία που μου τάξατε...;;;
Θα σ'αγαπώ όπoυ και νά'μαι...
Προφίλ μέλους E-Mail User Δείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member


Go To Top


Powered by XMB
Developed By Aventure Media & The XMB Group © 2002-2005
Multiforums.gr - Μια ακόμη υπηρεσία της MultiForums OE. Φιλοξενία MultiHosting.gr.
Άλλες υπηρεσίες της Multiforums OE: MultiHosting.gr. MultiLabs.gr. MultiPlanet.gr. MultiRadio.gr. MultiPolls.gr. MultiBlogs.gr. WebStocks.gr.