MultiLabs.gr  MultiHosting.gr  Webstocks.gr  MultiPolls.gr  MultiRadio.gr  
Το φόρουμ των επιστημών Τελευταία ενέργεια: Ποτέ
Not logged in [Σύνδεση - Εγγραφή]
Go To Bottom

[ Κεντρική σελίδα ] [ Κόκκινο δωμάτιο ] [ Πράσινο δωμάτιο ] [ Μπλε δωμάτιο ] [ Καφέ δωμάτιο ] [ Λευκό δωμάτιο ]

Εκτυπώσιμη Έκδοση | εγγραφή στο θέμα | Προσθήκη στα αγαπημένα  
 Σελίδες:  1  2  3  ..  5
Συγγραφέας: Θέμα: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ (ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ)
Ektor
καθηγητής
****


Avatar


Μηνύματα: 17.193
Registered: 24-11-2003
Τοποθεσία: Εκτός τόπου αναπαύσεως
Member Is Offline

Διάθεση: Ελεγχόμενη

Εστάλη στις 4-12-2005 στις 08:49 Απάντηση με παράθεση
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ (ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ)Τι είναι Ελευθεροτεκτονισμός;

Εισαγωγή

Ο Ελευθεροτεκτονισμός (Τεκτονισμός) είναι μια απ' τις αρχαιότερες, μη θρησκευτικές, Αδελφότητες. Αυτή η περιγραφή, σκοπό έχει να εξηγήσει τον Τεκτονισμό, όπως ασκείται απ' τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, η οποία διοικεί Στοές Τεκτόνων στην Ελλάδα και στην Κύπρο και ν' απαντήσει σε ορισμένες παρανοήσεις.
Ο Τεκτονισμός ως φιλοσοφικός, προοδευτικός και φιλανθρωπικός, αποσκοπεί την ηθική και πνευματική βελτίωση των μελών του με την αυτογνωσία, την έρευνα της αλήθειας, την αλληλεγγύη και την εφαρμογή ηθικών αρχών. Τα μέλη του διδάσκονται αυτές τις αρχές, με μια σειρά από εργασίες, οι οποίες ακολουθούν αρχαίους τύπους και χρησιμοποιούν έθιμα και σύμβολα των αρχαίων λιθοξόων, σαν αλληγορικούς οδηγούς.Βασικά προσόντα για την εισδοχή
Βασικό προσόν, για εισδοχή και απόκτηση της ιδιότητας του μέλους, είναι η πίστη στο Θεό και στην αποκεκαλυμμένη θέληση Αυτού.
Μέλη μπορούν να γίνουν άνδρες, κάθε φυλής ή θρησκείας, οι οποίοι εκπληρώνουν αυτό το βασικό προσόν και είναι χρηστών ηθών.Τεκτονισμός και θρησκεία
Ο Τεκτονισμός δεν είναι θρησκεία, ούτε υποκατάστατο θρησκείας. Δέχεται άνδρες που ανήκουν σε διάφορες θρησκείες και ακολουθούν τη δική τους πίστη. Για τον λόγο αυτόν απαγορεύει θρησκευτικές συζητήσεις, κατά τις συναντήσεις των μελών του, σε οποιονδήποτε τεκτονικό χώρο. Δεν υπάρχει για τον Τεκτονισμό ιδιαίτερος Θεός. Ο Θεός κάθε Τέκτονα παραμένει Εκείνος της Θρησκείας του. Προκειμένου δε να μην υπάρχουν μεταξύ των Τεκτόνων, δογματικές αντιπαλότητες ή θρησκευτικές διαφορές, ο Θεός αποκαλείται με τη γενική προσωνυμία του Μεγάλου Αρχιτέκτονος του Σύμπαντος. Η Βίβλος του Νόμου που υπάρχει κατά τις τεκτονικές εργασίες, αποτελεί τεκμήριο πίστης στο Θεό κι ανάλογα με το θρήσκευμα που επικρατεί σε κάθε Χώρα, αυτή είναι, συνηθέστερα μεν, η Ιερά Βίβλος, άλλοτε δε το Κοράνι για τους Μωαμεθανούς, οι Βέδες για τους Βραχμάνους κ.ο.κ.Οι Τρεις Μεγάλες Αρχές

Αδελφική Αγάπη
Κάθε πραγματικός Τέκτων, θα επιδείξει ανοχή και σεβασμό, στη γνώμη των άλλων, όπως και ευγένεια και κατανόηση.

Αρωγή
Οι Τέκτονες διδάσκονται να ασκούν φιλανθρωπία και να ενδιαφέρονται όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για το σύνολο, διπλά, με ελεημοσύνη και με αγαθοεργία.

Αλήθεια
Οι Τέκτονες αγωνίζονται για την αλήθεια, σκοπεύοντας σε υψηλές ηθικές αρχές και προσπαθώντας, σ' όλη τους τη ζωή, να τις επιτύχουν.
Οι Τέκτονες πιστεύουν ότι αυτές οι αρχές, αντιπροσωπεύουν τον τρόπο με τον οποίο θα εξασφαλισθεί ανώτερη ποιότητα ζωής, για όλους τους ανθρώπους.

Φιλανθρωπία
Απ' την ίδρυσή του, Ο Τεκτονισμός, ενδιαφέρεται για τα παιδιά, τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους. Μεγάλα ποσά, που προέρχονται αποκλειστικά απ' τις συνδρομές και τις δωρεές των Τεκτόνων, διατίθενται για φιλανθρωπία.Τεκτονισμός και Κοινωνία
Πρέπει να γίνει κατανοητό από κάθε μέλος του Τεκτονισμού ότι η συμμετοχή του σ' αυτόν δεν τον απαλλάσσει, σε καμιά περίπτωση, απ' τα καθήκοντά του απέναντι στην κοινωνία στην οποία αυτός ανήκει. Τα νέα του καθήκοντα τον καλούν να είναι υποδειγματικός στην εκτέλεση των υποχρεώσεών του ως πολίτη. Το τεκτονικό του καθήκον περνά μέσω της προσωπικής, δημόσιας ή επαγγελματικής του ζωής, αλλά και της αγάπης του προς την ιδίαν αυτού Πατρίδα.
Ο Τεκτονισμός απαιτεί απ' τα μέλη του, σεβασμό στους Νόμους της Χώρας, στην οποία αυτοί εργάζονται και ζουν.
Οι Αρχές του Τεκτονισμού σε καμιά περίπτωση δεν αλληλοσυγκρούονται με τα καθήκοντα των μελών του ως πολιτών, στην εργασία τους, στο σπίτι τους ή στη δημόσια ζωή τους, αλλά απεναντίας, πρέπει να τους ενισχύουν στις δημόσιες και ιδιωτικές τους ευθύνες. Οπότε, δεν υπάρχει σύγχυση μεταξύ των Τεκτονικών και των κοινωνικών καθηκόντων.
Η εκμετάλευση της τεκτονικής ιδότητας για την προώθηση προσωπικών και επαγγελματικών συμφερόντων, είτε για τους ίδιους, είτε για τους άλλους Τέκτονες, είναι κατακριτέα και απορριπτέα, διότι αντιτίθεται στις υποσχέσεις που έδωσαν, για την εισδοχή τους στον Τεκτονισμό.

Το καθήκον του πολίτη, πρέπει πάντοτε να προέχει απ' τις υποχρεώσεις απέναντι στους άλλους Τέκτονες και κάθε προσπάθεια να καλυφθεί ένας Τέκτων για ανέντιμες ή παράνομες ενέργειες, αντιβαίνει προς το βασικό αυτό καθήκον και ως εκ τούτου, διώκεται πειθαρχικώς.Χρήση της ιδιότητας
Ο Τέκτων δεν πρέπει να εκμεταλεύεται την ιδιότητά του για να προωθήσει επαγγελματικά και προσωπικά συμφέροντα. Αυτό ξεκαθαρίζεται αρκετές φορές κατά την πρώϊμη τεκτονική σταδιοδρομία, ώστε κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι το αγνοεί. Ο Τέκτων που παραβιάζει αυτόν τον κανόνα παύεται από την ενεργό υπηρεσία ή και διαγράφεται.

Κατά το άρθρο 2 εδάφιο VI του Καταστατικού Χάρτου: "Η αφοσίωσις εις την οικογένειαν, ο σεβασμός προς τους κοινωνικούς θεσμούς, η αγάπη προς την Πατρίδα και η τήρησις των καθηκόντων του πολίτου, είναι διά τον Τέκτονα ιερά, χωρίς να αντιτίθενται προς την αγάπην, ην οφείλει προς όλους τους ανθρώπους, εν τω πνεύματι της παγκοσμίου αδελφότητος και δικαιοσύνης".Μυστικότης
Τα μυστικά του Τεκτονισμού έχουν σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους αναγνώρισης. `Αλλα μυστικά δεν υπάρχουν και γι' αυτό δεν είναι μυστική οργάνωση. Όπως κάθε άλλη εταιρεία, θεωρεί ότι κάποιες απ' τις εσωτερικές υποθέσεις του, δεν είναι ανάγκη να δημοσιοποιούνται. Τα μέλη του είναι ελεύθερα να αναγνωρίζουν την ιδιότητά τους, αν το επιθυμούν και το κάνουν αυτό όταν αξιόπιστα τους ζητηθεί.

Το Καταστατικό και ο Κανονισμός λειτουργίας του, είναι γνωστά στην Πολιτεία η οποία μπορεί να ασκήσει διοικητικό ή οικονομικό έλεγχο.Τεκτονισμός και Πολιτική
Ο Τεκτονισμός δεν είναι πολιτική οργάνωση, δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με κόμματα και οι πολιτικές συζητήσεις, σε τεκτονικές συναντήσεις, απαγορεύονται αυστηρά.

`Αλλα Τεκτονικά Σώματα
Ο Τεκτονισμός ασκείται, σε κάθε Χώρα, με την ευθύνη μιας "κανονικώς ιδρυθείσης και λειτουργούσης" ανεξάρτητης Μεγάλης Στοάς. Στη Χώρα μας τέτοια είναι η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, των Αρχαίων Ελευθέρων και Αποδεδεγμένων Τεκτόνων, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αχαρνών αρ. 19, Τ.Κ. 104 38.

Υπάρχουν, ανά τον κόσμο και άλλοι Τεκτονικοί Τύποι, κυριότεροι απ' τους οποίους είναι ο Σκωτικός Τύπος και ο Τύπος της Υόρκης. Αυτοί διοικούνται από ξεχωριστά Ύπατα Συμβούλια και περιλαμβάνουν επιγενόμενους βαθμούς, τους οποίους παρακολουθούν, εφ' όσον επιθυμούν, οι Τέκτονες, παράλληλα και ανεξάρτητα απ' τους κύριους τεκτονικούς βαθμούς του Μαθητού, του Εταίρου και του Διδασκάλου.
Η κανονική λειτουργία των Υπάτων Συμβουλίων, προϋποθέτει την αναγνώριση απ' τις Μεγάλη Στοά της επικράτειας στην οποία αυτά βρίσκονται.
Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, αναγνωρίζει και διατηρεί φιλικές σχέσεις, απ' το 1872, με το Ύπατο Συμβούλιο του 33ο Σκωτικού Τύπου για την Ελλάδα, ενώ απ' το 1993, αναγνωρίζει, το υπό την αιγίδα της ιδρυθέν, Ύπατο Συμβούλιο του Τύπου της Υόρκης. Τα εργαστήρια αυτών των Τύπων λειτουργούν σε διαφορετικές ημέρες και ώρες από εκείνες των Συμβολικών Στοών, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμμιά αλληλοεπικάλυψη.

Υπάρχουν ενίοτε και άλλες αυτοαποκαλούμενς στοές ή παρατεκτονικές οργανώσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά που απαιτούνται ή δεν έχουν ιδρυθεί κανονικά ή επιτρέπουν ή ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μελών τους στην πολιτική ή δέχονται και γυναίκες ως μέλη τους. Αυτές οι στοές και οργανώσεις, δεν αναγνωρίζονται απ' τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και κάθε τεκτονική επαφή μαζί τους, απαγορεύεται αυστηρά.

Για να αναγνωριστεί ως κανονική απ' τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, μια άλλη Μεγάλη Στοά, πρέπει να ανταποκρίνεται στα παρακάτω χαρακτηριστικά.
Πρέπει να έχει ιδρυθεί νομότυπα από μιά τακτική Μεγάλη Στοά ή από τρεις ή περισσότερες Στοές, που να είναι κάθε μια απ' αυτές αναγνωρισμένη από κανονική Μεγάλη Στοά.
Πρέπει να είναι πραγματικά ανεξάρτητη και αυτοδιοικούμενη, με αδιαφιλονίκητη εξουσία του βασικού Τεκτονισμού (π.χ. συμβολικοί βαθμοί του Μαθητού, του Εταίρου και του Διδασκάλου) μέσα στη δικαιοδοσία της και να μην υπάγεται, σε καμιά περίπτωση, ή να αντλεί δύναμη από κανένα άλλο Τεκτονικό σώμα.
Οι Τέκτονες της δικαιοδοσίας της πρέπει να είναι άνδρες και τόσο αυτή όσο και οι Στοές της δεν πρέπει να έχουν τεκτονική επαφή με Στοές που περιλαμβάνουν γυναίκες.
Οι Τέκτονες της δικαιοδοσίας της πρέπει να πιστεύουν στο Υπέρτατο Όν.
Οι Τέκτονες της δικαιοδοσίας της, πρέπει να αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους, με την παρουσία της Βίβλου του Νόμου ή του βιβλίου που θεωρείται ιερό απ' τον άνδρα που τον αφορά.
Τα Τρία Μεγάλα Φώτα του Τεκτονισμού (Η Βίβλος του Νόμου, ο Κανόνας και ο Διαβήτης) πρέπει να είναι εμφανή όταν η Μεγάλη Στοά ή οι υπ' αυτήν Στοές εργάζονται.
Οι θρησκευτικές και πολιτικές συζητήσεις στις Στοές της πρέπει να απαγορεύονται.
Πρέπει να ακολουθεί πιστά τις καθιερωμένες αρχές και τα Αρχαία Οροθέσια και έθιμα της παραδοσιακής Αδελφότητας και να επιμένει στην τήρησή τους από τις Στοές της.Συμπέρασμα
Ο Τέκτων ενθαρρύνεται να εκτελεί τα καθήκοντά του, πρώτα προς τον Θεό (με οποιοδήποτε όνομα είναι γνωστός) μέσα απ' τη πίστη του και τη θρησκευτική του πρακτική, μετά προς την οικογένεια και τέλος προς τους συνανθρώπους του, μέσα απ' την φιλανθρωπία και την αλληλεγγύη.

Επίσης ο Τέκτων προσπαθεί συνεχώς να επιτύχει την ηθική και την πνευματική του βελτίωση.
Ο Τεκτονισμός δεν είναι μυστική οργάνωση ούτε θρησκεία και δεν εμπλέκεται στην πολιτική.
Όπως πολλές άλλες εταιρείες, κρίνει κάποιες από τις εσωτερικές του υποθέσεις σαν προσωπικά θέματα των μελών του.
Δεν υπάρχουν μυστικά για τους σκοπούς και τις αρχές του. Καταστατικό και Κανονισμός λειτουργίας του είναι γνωστά στους ενδιαφερόμενους.
Τα μυστικά του Τεκτονισμού έχουν να κάνουν με τους παραδοσιακούς τρόπους αναγνώρισης. Οι εργασίες του δεν είναι μυστικές, αλλά δεν γίνονται δημόσια.
Σε κανονικές συζητήσεις, μόνο ελάχιστα πράγματα περί Τεκτονισμού μπορεί να μην αναφερθούν.
Όταν το απαιτούν αξιόπιστοι λόγοι, οι Τέκτονες είναι ελεύθεροι να δηλώσουν την ιδιότητά τους και πρέπει να είναι υπερήφανοι γι' αυτήν.http://www.grandlodge.gr/what2gr.html
Οι βουλευτές και οι άγγελοι δεν έχουν φύλο!
Η ελευθερία του λόγου και του κώλου έχουν γίνει ένα και το αυτό!!
Βάλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…..είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!!!
'Aβυσσος η ψυχή του διαδικτύου!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Radmila
καθηγητής
****
Μηνύματα: 7.472
Registered: 9-8-2005
Member Is Offline

Διάθεση: No Mood

Εστάλη στις 4-12-2005 στις 20:40 Απάντηση με παράθεση


Παράθεση:
Originally posted by Ektor
Φιλανθρωπία
Απ' την ίδρυσή του, Ο Τεκτονισμός, ενδιαφέρεται για τα παιδιά, τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους. Μεγάλα ποσά, που προέρχονται αποκλειστικά απ' τις συνδρομές και τις δωρεές των Τεκτόνων, διατίθενται για φιλανθρωπία.


Μπορείς να μου υποδείξεις 2-3 φιλανθρωπικά που έχει κάνει ? , αν ξέρεις φυσικά.
Ubi dubium ibi libertas
Veritas odium parit

Για όλα τα αδικοχαμένα αγγελούδια ....
«εκτός από τη μάνα σου κανείς δε σε θυμάται, σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του χαμού...»

Κωνσταντίνα δεν είσαι μόνη...
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Radmila
καθηγητής
****
Μηνύματα: 7.472
Registered: 9-8-2005
Member Is Offline

Διάθεση: No Mood

Εστάλη στις 4-12-2005 στις 20:45 Απάντηση με παράθεση


Παράθεση:
Originally posted by Ektor... και την εφαρμογή ηθικών αρχών....


Και αν ξέρεις , για ποιές ηθικές αρχές μιλάμε , δεδομένου ότι
άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές και θεολογικές καταγωγές
έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη του τι είναι ηθικό και τι ανήθικο .

Πως χωράνε όλοι αυτοί κάτω από την ίδια στέγη , ίδια αδελφότητα και
τίνος τις ηθικές αρχές εφαρμόζουν ??
Ubi dubium ibi libertas
Veritas odium parit

Για όλα τα αδικοχαμένα αγγελούδια ....
«εκτός από τη μάνα σου κανείς δε σε θυμάται, σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του χαμού...»

Κωνσταντίνα δεν είσαι μόνη...
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Ektor
καθηγητής
****


Avatar


Μηνύματα: 17.193
Registered: 24-11-2003
Τοποθεσία: Εκτός τόπου αναπαύσεως
Member Is Offline

Διάθεση: Ελεγχόμενη

Εστάλη στις 4-12-2005 στις 21:49 Απάντηση με παράθεση


Παράθεση:
Originally posted by Radmila
Παράθεση:
Originally posted by Ektor
Φιλανθρωπία
Απ' την ίδρυσή του, Ο Τεκτονισμός, ενδιαφέρεται για τα παιδιά, τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους. Μεγάλα ποσά, που προέρχονται αποκλειστικά απ' τις συνδρομές και τις δωρεές των Τεκτόνων, διατίθενται για φιλανθρωπία.


Μπορείς να μου υποδείξεις 2-3 φιλανθρωπικά που έχει κάνει ? , αν ξέρεις φυσικά.


Κόρη της έρευνας και των ανησυχιών!!!!

αυτά βρήκα.....απ΄την ιστοσελίδα τους....

http://www.grandlodge.gr/eypoiia.html

`Εργα Ευποιίας

του Τεκτονικού Ιδρύματος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος.


Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, δια του φιλανθρωπικού Τεκτονικού Ιδρύματος αυτής, το οποίο συντηρείται χάρη στην οικονομική αρωγή αποκλειστικά των μελών της, συνεχίζει σταθερά να επιτελεί σημαντικά έργα ευποιίας.
Α. Της περιόδου 1993 - 2001


Κατά την χρονική περίοδο 1993 - 2001, πραγματοποιήθηκαν φιλανθρωπικά έργα συνολικού ποσού Ευρώ πεντακοσίων τεσσάρων χιλιάδων σαράντα εννέα και πέντε λεπτών ( 504,049.05) ή Δρχ. εκατόν εβδομήντα ενός εκατομμυρίων επτακοσίων πενήντα τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων δέκα πέντε (171,754,715) βλ. ανάλυση:
Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, μετά την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στο Διεθνές Εμπορικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, προσέφερε στη Μεγάλη Στοά της Νέας Υόρκης, ως δωρεά, το ποσό των $10,000, υπέρ των οικογενειών των θυμάτων Πυροσβεστών και Αστυνομικών.
Η Μεγάλη Στοά της Νέας Υόρκης απέστειλε προς τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος δίπλωμα και ευχαριστήριο επιστολή.


Β. Της περιόδου 2004 - 2005.


Το Τεκτονικό Ίδρυμα και κατά το τρέχον Ακαδημαϊκό Έτος 2004 -2005 συνέχισε το φιλανθροπικό του έργο κυρίως στους τομείς:
Υποτροφίες. βλ. ανάλυση
Φροντίδα για τα παιδιά. βλ. ανάλυση
Προσφορά προς τους σεισμοπαθείς. βλ. ανάλυση
Προσφορά σε κληροδοτήματα. βλ. ανάλυση
Οι βουλευτές και οι άγγελοι δεν έχουν φύλο!
Η ελευθερία του λόγου και του κώλου έχουν γίνει ένα και το αυτό!!
Βάλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…..είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!!!
'Aβυσσος η ψυχή του διαδικτύου!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Ektor
καθηγητής
****


Avatar


Μηνύματα: 17.193
Registered: 24-11-2003
Τοποθεσία: Εκτός τόπου αναπαύσεως
Member Is Offline

Διάθεση: Ελεγχόμενη

Εστάλη στις 4-12-2005 στις 21:51 Απάντηση με παράθεση


http://www.grandlodge.gr/analysigr.htmlΑναλυτική κατάσταση του φιλανθρωπικού έργου
του Τεκτονικού Ιδρύματος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος
της περιόδου 1993 - 2001.Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, δια του φιλανθρωπικού Τεκτονικού Ιδρύματος αυτής, το οποίο συντηρείται χάρη στην οικονομική αρωγή αποκλειστικά των μελών της, συνεχίζει σταθερά να επιτελεί σημαντικά έργα ευποιΐας.
Συγκεκριμένα, κατά την χρονική περίοδο 1993 - 2001, πραγματοποιήθηκαν φιλανθρωπικά έργα συνολικού ποσού Ευρώ πεντακοσίων τεσσάρων χιλιάδων σαράντα εννέα και πέντε λεπτών ( 504,049.05) ή Δρχ. εκατόν εβδομήντα ενός εκατομμυρίων επτακοσίων πενήντα τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων δέκα πέντε (171,754,715) και αναλυτικά:

I. ΥΠΕΡ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΕΥΡΩ ΔΡΑΧΜΕΣ
Α. ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
1. Νομαρχιακό Γενικό Πύργου (1993-1995) 36,977.26 12,600,000
2. Νομαρχιακό Γενικό Κοζάνης (1995) 25,972.12 8,850,000
Β. ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
1. Περιφερειακό Γενικό "Η Αγία Σοφία" Αθηνών
- Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας (1994-1995) 68,085.11 23,200,000
2. Α' Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική Θεσσαλονίκης (1997) 7,630.23 2,600,000
3. Μακάρειον Νοσοκομείον Λευκωσίας - Παιδιατρική Κλινική (1999) 10,382.98 3,538,000
4. Παιδιατρική Κλινική Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (1999-2000) 2,054.29 700,000
Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΝ ΛΕΜΕΣΟΥ ΚΥΠΡΟΥ
- Συσκευή τεχνητού νεφρού (1998) 11,738.81 4,000,000
Δ. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
- Φαρμακευτικό υλικό για το Novi Sad Σερβίας (1999) 7,769.52 2,647,465
II. ΥΠΕΡ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΕΣ

Α. ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ
1. Νομού Καρδίτσας (1994) 14,673.51 5,000,000
2. Νομού Ξάνθης (1996) 8,804.11 3,000,000
Β. ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ
1. Δυτικής Μακεδονίας (1995) 8,804.11 3,000,000
2. Πάφου Κύπρου (1997) 8,804.11 3,000,000
3. Καλαβρίας Ιταλίας (1997) 2,787.97 950,000
4. Αττικής (10 προκατασκευασμένοι οικίσκοι,
80 κρεββάτια με στρώματα, 1999) 76,302.27 26,000,000
III. ΥΠΕΡ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ

Α. ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ ΚΡΗΤΗΣ
"Φίλοι του Παιδιού" (1994-2000) 9,537.78 3,250,000
Β. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
1. "`Ασυλο του Παιδιού" (1997-1998) 29,347.03 10,000,000
2. "Στοργή" (1997-1998) 29,347.03 10,000,000
Γ. ΔΡΑΜΑ
- Ειδικό Σχολείο 5,869.41 2,000,000
IV. ΓΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧ. ΣΠΟΥΔΩΝ

Α. Σπουδάστριας Φιλοσοφικής Σχολής
Πανεπ.Θεσσαλονίκης (1993-1994) 5,282.47 1,800,000
Β. Σπουδαστών Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων,
Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1994-1996) 3,521.64 1,200,000
Διαφόρων (2001) 5,394.39 1,838,140
V. ΠΡΟΣ ΕΥΑΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ (1994-2001)

Α. ΕΛΛΑΔΟΣ 11,624.36 3,961,000
Εστία ειδικής επαγγελμ. αγωγής (2001) 5,869.41 2,000,000
Εταιρεία Προσταίας Αναπήρων (2001) 2,934.70 1,000,000
Φίλοι του παιδιού Κρήτης (2001) 5,869.41 2,000,000
Ελλ. Αντικαρκινική Εταιρεία (2001) 2,934.70 1,000,000
Ελληνική Μέριμνα (2001) 1,467.35 500,000
Γηροκομείο Αθηνών (2001) 1,467.35 500,000
`Αγ. Γεώργιος Ελευσίνος (2001) 2,054.29 700,000
Διάφορα (2001) 9,262.98 3,156,360
Β. Κύπρου 6,594.28 2,247,000
Γ. Ελληνικά Εξωτερικού 64,944.24 22,129,750
Μητρόπολις Αξώμης Σχολείο Saint Paul (2001) 9,939.84 3,387,000
ΣΥΝΟΛΟΝ: 504,049.05 171,754,715
========= ==========
Οι βουλευτές και οι άγγελοι δεν έχουν φύλο!
Η ελευθερία του λόγου και του κώλου έχουν γίνει ένα και το αυτό!!
Βάλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…..είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!!!
'Aβυσσος η ψυχή του διαδικτύου!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Ektor
καθηγητής
****


Avatar


Μηνύματα: 17.193
Registered: 24-11-2003
Τοποθεσία: Εκτός τόπου αναπαύσεως
Member Is Offline

Διάθεση: Ελεγχόμενη

Εστάλη στις 4-12-2005 στις 22:01 Απάντηση με παράθεση


Σύντομη Ιστορία της Μεγάλης Στοάς της ΕλλάδοςΣτην Ελλάδα, η πρώτη κανονική Τεκτονική Στοά, ιδρύθηκε στη Βενετοκρατούμενη τότε Κέρκυρα, το έτος 1782, με όνομα "Beneficenza" (Αγαθοεργία), η οποία υπαγόταν στη Μεγάλη Στοά της Βερόνας, που έδρευε στην Παδούη της Ιταλίας. Εν τω μεταξύ την ίδια περίοδο, άρχισαν, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, από Έλληνες της διασποράς, να ιδρύονται Ελληνόφωνες Στοές, ενώ το 1780 μια παραπλήσια προς τον Τεκτονισμό Οργάνωση είχε ιδρυθεί στη Βιέννη, με το όνομα "Καλοί Εξάδελφοι". Αυτή ακολουθούσε τους τεκτονικούς τύπους και είχε σκοπό τη συνένωση όλων των Χριστιανών, που βρίσκονταν σε Βαλκανικές χώρες και αγωνίζονταν για την απελευθέρωσή τους απ' τον Τουρκικό ζυγό. Σ' αυτή την οργάνωση ανήκε και ο μεγάλος Έλληνας υμνητής της Ελευθερίας και κατόπιν Εθνομάρτυρας Ρήγας Φεραίος. Αργότερα, το 1810, ο Διονύσιος Ρώμας ένωσε τις Στοές της Κέρκυρας "Αγαθοεργία" και "Φιλογένεια" σε μια κοινή Στοά, η οποία απ' το έτος 1811 αποτέλεσε την πρώτη Μεγάλη Στοά στον Ελληνικό χώρο με τίτλο "Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος, κατ' Ανατολήν Κερκύρας, 1811". Η πρώτη αυτή Ελληνική Μεγάλη Στοά, όχι μόνο καλλιέργησε το έδαφος για την απελευθέρωση του αλύτρωτου Ελληνισμού, αλλά με την υπευθυνότητα και πρωτοβουλία του Διονυσίου Ρώμα, έλαβε αποφάσεις, που είχαν ανυπολόγιστο ευνοϊκό αντίκτυπο στην επιτυχία του ιερού Αγώνα. Για την αρχαιότητα αυτή αναγνωρίζεται στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, η αντίστοιχη ιεραρχική τάξη μεταξύ όλων των Κανονικών Μεγάλων Στοών.

*
* *

Στα επόμενα χρόνια ανδρώθηκε γρήγορα ο Ελληνικός Τεκτονισμός στα Επτάνησα, πολυσχιδής δε και πολύτιμη υπήρξε η συμβολή του στην Ελληνική Εθνεγερσία. Ιστορική αποβαίνει η Στοά "Ένωσις" της Λευκάδας, γιατί εκεί μυήθηκε ο Εμμανουήλ Ξάνθος και εκεί οραματίστηκε την ιδέα για την ίδρυση της "Φιλικής Εταιρείας", πάνω σε καθαρά τεκτονικές βάσεις. Τέκτονες που πρωτοστάτησαν στην Επανάσταση του 1821 ήταν, μεταξύ άλλων, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και Εθνομάρτυρας Γρηγόριος Ε', ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, ο Νικόλαος Υψηλάντης, ο Αλέξανδρος Μουρούζης ο Ιωάννης Καποδίστριας κ.ά.
Με πρωτοβουλία της "Μεγάλης Ανατολής" η οποία, με Μεγάλο Διδάσκαλο τον Διονύσιο Ρώμα, λειτουργούσε στην Κέρκυρα και η οποία πολλά πρόσφερε στον υπέρ της ανεξαρτησίας των Ελλήνων αγώνα, ιδρύθηκε το 1811, στη Μόσχα, η Τεκτονική Στοά "Φοίνιξ", με τη συνεργασία του Ιωάννη Καποδίστρια και του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου. Επίσης ιδρύθηκαν η Στοά "Αθηνά" στο Παρίσι, στη συνέχεια δε η "Εταιρεία των Φιλομούσων" στη Βιέννη και στην Αθήνα, στις οποίες εργάστηκαν Τέκτονες πατριώτες, που αργότερα εντάχθηκαν και στη "Φιλική Εταιρεία".

*
* *

Το έτος 1813, με μέριμνα πάλι του Ιωάννη Καποδίστρια, ιδρύθηκε στο Παρίσι Τεκτονικό Κέντρο, με την ονομασία "Ελληνόγλωσσον Ξενοδοχείον", στο οποίο η τεκτονική εργασία συνδυαζόταν στενά με τη μυστική προετοιμασία για την απελευθέρωση της Ελλδος. Εκεί μυήθηκε ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ο οποίος μετά την επιστροφή του στη Μόσχα, εμύησε αργότερα και τον Νικόλαο Σκουφά. Τον ίδιο χρόνο, οι Αθ. Τσακάλωφ και Ν. Σκουφάς, μαζί με τον Εμμανουήλ Ξάνθο, έθεσαν στην Οδησσό της Ρωσίας, τις βάσεις για τη σύσταση "μυστικής εταιρείας", που έταξε ως σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδος απ' τους Τούρκους. Κατ' αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1814 η "Φιλική Εταιρεία", στην οποία μυήθηκαν πολυάριθμοι διακεκριμένοι Έλληνες πατριώτες - Τέκτονες και μη - και οι οποίοι συνέβαλαν ενεργά, με υλικά και ηθικά μέσα, στην επίτευξη της Παλιγγενεσίας του Έθνους, ενώ παράλληλα πολλές Ευρωπαϊκές Τεκτονικές Στοές, πρόσφεραν χρήματα για την επίτευξη του ιερού αυτού σκοπού.

*
* *

Στο ιστορικό δοκίμιο περί της Φιλικής Εταιρείας ο Ιωάννης Φιλήμων, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Οι αυτουργοί εδανείσθησαν κανόνας πολλούς από την Εταιρείαν των Μασόνων και τους εφήρμοσαν επιτηδείως εις το πνεύμα και τα πάθη του Έθνους."
Το 1843 έπαψε να λειτουργεί η Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή. Αλλά μετά είκοσι έτη, το 1863, ιδρύθηκε στην Αθήνα, κανονική Τεκτονική Στοά με το όνομα "Πανελλήνιον", με έγκριση και υπό την αιγίδα της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας. Στη συνέχεια ιδρύθηκαν κι άλλες κανονικές Στοές: "Ποσειδωνία" στον Πειραιά, "Σκουφάς" στη Χαλκίδα, "Αρχιμήδης" στην Πάτρα, "Παίδες Λεωνίδου" στη Σύρο, "Ρήγας Φεραίος" στη Λαμία, "Πρόοδος" στο `Αργος κ.ά.
Οι επτά αυτές Στοές συνενώθηκαν το έτος 1864 και ζήτησαν απ' τη Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας, την άδεια ιδρύσεως ανεξάρτητης Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος, αλλά η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας αρνήθηκε, επέτρεψε δε μόνο την ίδρυση Ανωτάτου Τεκτονικού Διευθυντηρίου στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της, στο οποίο προϊσταντο οι Αδελφοί Δημήτριος Μαυροκορδάτος Υπουργός, Σπήλιος Αντωνόπουλος Υπουργός και Νικόλαος Δαμασκηνός Καθηγητής του Πανεπιστημίου.Τέλος, στις 10 Απριλίου του 1867, μετά από νέο αίτημα των Ελλήνων Τεκτόνων, η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας, κήρυξε αυτόνομο Ελληνικό Τεκτονικό Κέντρο, με την επωνυμία "Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος" και με έδρα την Αθήνα, η οποία, με την αναθεώρηση του Τεκτονικού Συντάγματος το έτος 1936, μετονομάστηκε σε "Μεγάλη Στοά της Ελλάδος".

*
* *Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και με την αποκατάσταση της ειρήνης, ο Ελληνικός Τεκτονισμός ανασυντάχθηκε και ανάπτυξε βαθμιαία υψηλό πνευματικό έργο. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει να εκδίδει το Τεκτονικό Δελτίο "Πυθαγόρας", που πρωτοκυκλοφόρησε το 1882. Το περιοδικό αυτό περιλαμβάνει άρθρα τεκτονικού και φιλοσοφικού περιεχομένου, νέα απ' τις Τεκτονικές Στοές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις απ' τις ξένες Μεγάλες Στοές. Κυκλοφορεί δυο φορές το χρόνο και διανέμεται δωρεάν μόνο στα τακτικά μέλη της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος. Συνάμα, από το 1994, εκδίδεται ετησίως και στην αγγλική γλώσσα και αποστέλλεται σε όλες τις κανονικές Μεγάλες Στοές του κόσμου, με τις οποίες η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος διατηρεί φιλικές σχέσεις.
Επίσης διοργανώνονται, δυο φορές το χρόνο, Ανοικτές Εκδηλώσεις, με τη μορφή "στρογγυλών τραπεζών", με επιλεγμένους ομιλητές, Τέκτονες και μη, οι οποίοι είναι ειδικοί σε θέματα γενικοτέρου πολιτιστικού, επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Τεκτονικό Μέγαρο Αθηνών και μπορούν να τις παρακολουθήσουν και μη Τέκτονες, κατόπιν προσκλήσεως.

*
* *Οι Έλληνες Τέκτονες, υπό την αιγίδα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, αναπτύσσουν από πολύ παλιά και αξιόλογη φιλανθρωπική δραστηριότητα, συντελώντας έτσι, αθόρυβα, στην ηθική και πολιτιστική εξύψωση της Κοινωνίας. Μεταξύ των πιο σημαντικών κοινωνικών προσφορών, εκ μέρους των Ελλήνων Τεκτόνων, κατά τη μεταπολεμική περίοδο, συγκαταλέγονται η ίδρυση και λειτουργία των νυκτερινών Σχολών μέσης Εκπαιδεύσεως "Μέλης" και "Φοίνιξ" και η ίδρυση της Παιδοπόλεως "η Θεομήτωρ". Επίσης, πρωταρχική και πολυσήμαντη θεωρείται η συμμετοχή ενεργών και δραστηρίων Τεκτόνων στην ίδρυση και λειτουργία της "Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας" το έτος 1958, με την έκτοτε λαμπρή και πανελλήνια γνωστή δραστηριότητά της, εναντίον της νόσου του καρκίνου, μεταγενέστερα δε και του "Συλλόγου S.O.S." για την προστασία και την περίθαλψη πασχόντων Αυτιστικών παιδιών. Μεγαλειώδες έργο των λαμπρών Τεκτόνων, Αλεξάνδρου Τζαζοπούλου και Γεωργίου Κατσαφάδου, υπήρξε και η δημιουργία και λειτουργία ειδικού Ξενώνα με την ονομασία "Οίκος Ξενίας και Περιθάλψεως Ασθενών" στην Κάτω Κηφισιά, για καρκινοπαθείς που προέρχονταν απ' την Ελληνική Επαρχία και εστερούντο των μέσων διαμονής στην Αθήνα, προκειμένου να υποβάλλονται σε ειδική θεραπευτική αγωγή στα δύο μεγάλα Αντικαρκινικά Νοσηλευτικά Ιδρύματα, ''`Αγιος Σάββας'' και ''Μεταξά''. Ο Ξενώνας αυτός επεκτάθηκε συν τω χρόνω σε νέο κτιριακό συγκρότημα, εξοπλίστηκε, επανδρώθηκε με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και λειτούργησε ως ενιαίο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο με την ονομασία "`Αγιοι Ανάργυροι", μέχρι το 1986. Έκτοτε εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και λειτούργησε ως Γενικό Νομαρχιακό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κ. Κηφισιάς.

*
* *Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, δια του φιλανθρωπικού Τεκτονικού Ιδρύματος αυτής, το οποίο συντηρείται χάρη στην οικονομική αρωγή αποκλειστικά των μελών της, συνεχίζει σταθερά να επιτελεί σημαντικά έργα ευποιϊας.Συγκεκριμένα, κατά την χρονική περίοδο 1993 - 2001, πραγματοποιήθηκαν φιλανθρωπικά έργα συνολικού ποσού Ευρώ άνω των πεντακοσίων χιλιάδων (500,000.00) ή Δρχ. άνω των εκατόν εβδομήντα εκατομμυρίων (170,000,000). Ανάλυση εδώ:Εξ' άλλου, η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, όπως αναφέρεται αναλυτικά αλλού, δια του Τεκτονικού Ιδρύματός της, εδώρησε 10 καινουργείς,προκατασκευασμένους οικίσκους, με προδιαγραφές του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., όπως και 80 κρεββάτια, με τα αντίστοιχα στρώματά τους, αξίας άνω των Ευρώ 76,000.00 ή Δρχ. 26.000.000, προς τον Δήμο `Ανω Λιοσίων, για την κάλυψη αναγκών των αστέγων σεισμοπαθών αυτού, από τον καταστρεπτικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999.Με την οργάνωση Υπηρεσίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, οι Τέκτονες προσφέρουν απ' το 1989, δυο φορές το χρόνο, στα Τεκτονικά Μέγαρα Αθηνών και Πειραιώς, αίμα υπέρ του Γενικού Περιφ. Νοσοκομείου Παίδων ''Η Αγία Σοφία'',για παιδιά που πάσχουν από Μεσογειακή Αναιμία, ενώ συνάμα το Τεκτονικό Ίδρυμα δώρισε, το 1995, μια καινουργή, σύγχρονη,αυτοκίνητη μονάδα αιμοληψίας , αξίας άνω των Ευρώ 68,000.00 ή άνω των Δρχ. 23.000.000, στο Νοσοκομείο Παίδων "η Αγία Σοφία", για την πληρέστερη ικανοποίηση των αυξημένων, τρεχουσών, αναγκών του.Επί πλέον, προετοιμάζεται η κατασκευή και δευτέρας Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας, προϋπολογισμού Ευρώ 120,000.00 , για να δωρηθεί σε Νοσοκομείο, με σκοπό την αιμοληψία στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και της Μακεδονίας.( απ'την ιστοσελίδα τους )
Οι βουλευτές και οι άγγελοι δεν έχουν φύλο!
Η ελευθερία του λόγου και του κώλου έχουν γίνει ένα και το αυτό!!
Βάλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…..είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!!!
'Aβυσσος η ψυχή του διαδικτύου!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Radmila
καθηγητής
****
Μηνύματα: 7.472
Registered: 9-8-2005
Member Is Offline

Διάθεση: No Mood

Εστάλη στις 4-12-2005 στις 22:08 Απάντηση με παράθεση


Παράθεση:
Originally posted by Ektor
Α. Της περιόδου 1993 - 2001
Κατά την χρονική περίοδο 1993 - 2001, πραγματοποιήθηκαν φιλανθρωπικά έργα συνολικού ποσού Ευρώ πεντακοσίων τεσσάρων χιλιάδων σαράντα εννέα και πέντε λεπτών ( 504,049.05) ή Δρχ. εκατόν εβδομήντα ενός εκατομμυρίων επτακοσίων πενήντα τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων δέκα πέντε (171,754,715) βλ. ανάλυση:


Εντάξει , καλά να είναι οι άνθρωποι να τους έχει ο θεός γερούς να κάνουν
φιλανθρωπίες , αλλά 500 χιλιάδες ευρώ σε οκτώ χρόνια , 62500 ευρώ το
χρόνο.... πολύ φασαρία γιά το τίποτα .

Το ΚΚΕ άμα κάνει καμιά επίθεση στο κόσμο με κουπόνια πιό πολλά θα μαζέψει σε μιά βδομάδα μέσα.

Κανονικά με τόσα κεφάλαια καλύτερα να μην λέγανε ότι κάνουν φιλανθρωπίες, ας λέγαν ότι κάνουν κάτι άλλο ....
Ubi dubium ibi libertas
Veritas odium parit

Για όλα τα αδικοχαμένα αγγελούδια ....
«εκτός από τη μάνα σου κανείς δε σε θυμάται, σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του χαμού...»

Κωνσταντίνα δεν είσαι μόνη...
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Ektor
καθηγητής
****


Avatar


Μηνύματα: 17.193
Registered: 24-11-2003
Τοποθεσία: Εκτός τόπου αναπαύσεως
Member Is Offline

Διάθεση: Ελεγχόμενη

Εστάλη στις 4-12-2005 στις 22:16 Απάντηση με παράθεση


Παράθεση:
Originally posted by Radmila


Εντάξει , καλά να είναι οι άνθρωποι να τους έχει ο θεός γερούς να κάνουν
φιλανθρωπίες , αλλά 500 χιλιάδες ευρώ σε οκτώ χρόνια , 62500 ευρώ το
χρόνο.... πολύ φασαρία γιά το τίποτα .

Το ΚΚΕ άμα κάνει καμιά επίθεση στο κόσμο με κουπόνια πιό πολλά θα μαζέψει σε μιά βδομάδα μέσα.

Κανονικά με τόσα κεφάλαια καλύτερα να μην λέγανε ότι κάνουν φιλανθρωπίες, ας λέγαν ότι κάνουν κάτι άλλο ....


Ας τους έχει....!!!!!

Όσο για το ΚΚΕ σίγουρα δεν πάνε για φιλανθρωπίες οι εισπράξεις απ΄τα κουπόνια!!!!!!! αλλά.... για τον "Βασανισμένο Λαό της Ελλάδας"!!!!!:P
Οι βουλευτές και οι άγγελοι δεν έχουν φύλο!
Η ελευθερία του λόγου και του κώλου έχουν γίνει ένα και το αυτό!!
Βάλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…..είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!!!
'Aβυσσος η ψυχή του διαδικτύου!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Radmila
καθηγητής
****
Μηνύματα: 7.472
Registered: 9-8-2005
Member Is Offline

Διάθεση: No Mood

Εστάλη στις 4-12-2005 στις 22:22 Απάντηση με παράθεση


Για το ηθικό κομμάτι λέει τίποτα ?

Πως είναι δυνατόν , ένας Χριστιανός και ένας Ισλαμιστής
να είναι μέλη της ίδιας αδελφότητας ?

Και άμα γίνει κανένας πόλεμος ?
Με ποιόν πάνε ?
Ubi dubium ibi libertas
Veritas odium parit

Για όλα τα αδικοχαμένα αγγελούδια ....
«εκτός από τη μάνα σου κανείς δε σε θυμάται, σε τούτο το τρομακτικό ταξίδι του χαμού...»

Κωνσταντίνα δεν είσαι μόνη...
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Ektor
καθηγητής
****


Avatar


Μηνύματα: 17.193
Registered: 24-11-2003
Τοποθεσία: Εκτός τόπου αναπαύσεως
Member Is Offline

Διάθεση: Ελεγχόμενη

Εστάλη στις 4-12-2005 στις 22:26 Απάντηση με παράθεση


Παράθεση:
Originally posted by Radmila
Για το ηθικό κομμάτι λέει τίποτα ?

Πως είναι δυνατόν , ένας Χριστιανός και ένας Ισλαμιστής
να είναι μέλη της ίδιας αδελφότητας ?

Και άμα γίνει κανένας πόλεμος ?
Με ποιόν πάνε ?
Αυτό θα μας το πεις αν γίνεις μέλος "σ'αυτή την αδελφότητα" ;)
Οι βουλευτές και οι άγγελοι δεν έχουν φύλο!
Η ελευθερία του λόγου και του κώλου έχουν γίνει ένα και το αυτό!!
Βάλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…..είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!!!
'Aβυσσος η ψυχή του διαδικτύου!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
 Σελίδες:  1  2  3  ..  5


Go To Top


Powered by XMB
Developed By Aventure Media & The XMB Group © 2002-2005
Multiforums.gr - Μια ακόμη υπηρεσία της MultiForums OE. Φιλοξενία MultiHosting.gr.
Άλλες υπηρεσίες της Multiforums OE: MultiHosting.gr. MultiLabs.gr. MultiPlanet.gr. MultiRadio.gr. MultiPolls.gr. MultiBlogs.gr. WebStocks.gr.