MultiLabs.gr  MultiHosting.gr  MultiPlanet.gr  MultiPolls.gr  MultiRadio.gr  
Το φόρουμ των επιστημών Τελευταία ενέργεια: Ποτέ
Not logged in [Σύνδεση - Εγγραφή]
Go To Bottom
MultiRadio <-- Ακούστε Multi Radio Live

[ Κεντρική σελίδα ] [ Κόκκινο δωμάτιο ] [ Πράσινο δωμάτιο ] [ Μπλε δωμάτιο ] [ Καφέ δωμάτιο ] [ Λευκό δωμάτιο ]

Εκτυπώσιμη Έκδοση | εγγραφή στο θέμα | Προσθήκη στα αγαπημένα  
 Σελίδες:  1  2  3
Συγγραφέας: Θέμα: ...υπαρχει προβλημα με τον Θυροειδή,μαλλον υπαρχει ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΑ ΤΟΥ HASHIMOTO..τελικα τι είναι αυτη η πάθηση? θεραπευται...
chryssa
μαθητής





Μηνύματα: 3
Registered: 5-5-2009
Member Is Offline


Εστάλη στις 5-5-2009 στις 21:40 Απάντηση με παράθεση
Θυρεοειδιτιδα του Ηashimoto



Καλησπέρα,


μόλις γύρισα από τον ενδοκρινολόγο, τον οποίο είχα επισκεφτεί και την προηγούμενη βδομάδα, και μου διέγνωσε την παραπάνω νόσο.

Μετα από καποιες αιματολογικές εξετάσεις τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

ΤSH: 5,4
FT3: 3,3
FT4: 15,3
TRO AB (μικροσόμια): 108,6
TG AB (θυρεοσφαιρινη): 216


Μου είπε ότι προς το παρόν δεν χρειάζομαι φαρμακευτική αγωγή
αλλα θα πρέπει να το παρακολουθώ ανα εξάμηνο. Επίσης μου είπε οτι πολυ πιθανον αργοτερα (σε μήνες ή και χρόνια) να μου εμφανιστεί υποθυρεοειδισμος πιο σοβαρος όπου θα αυξηθει το βάρος μου , θα έχω κάποιες ψυχοσωματικές αλλαγές, και θα χρειάζεται να πα΄ρω φαρμακευτική αγωγή.

Είμαι 23 χρονών, αρκετα αδύνατη, και σήμερα έφαγα, συγχωρήστε με για την έκφραση, κεραμίδα στο κεφάλι, όταν μου τα είπε αυτα...Ειδικά μετά από όσα διάβασα περί της νοσου στο ιντερνετ για τα συμπτώματα όπως κόπωση, προβλήματα στην εγκυμοσύνη, κατάθλιψη , κτλ είμαι στα πατώματα..

Γι'αυτό επα να γράψω εδώ μήπως και έχει κάποιος σχετική εμπειρία ή γνώση πάνω στο θέμα για να με ενημερώσει


Χρύσα
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Ektor
καθηγητής
****


Avatar


Μηνύματα: 17.845
Registered: 24-11-2003
Τοποθεσία: Εκτός τόπου αναπαύσεως
Member Is Offline

Διάθεση: Ελεγχόμενη

Εστάλη στις 5-5-2009 στις 22:20 Απάντηση με παράθεση


Περαστικά, υπομονή και να έχεις ανθρώπους που να σου συμπαραστέκονται.

Καλώς ήρθες στο μούλτι.




Οι βουλευτές και οι άγγελοι δεν έχουν φύλο!
Η ελευθερία του λόγου και του κώλου έχουν γίνει ένα και το αυτό!!
Βάλε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου…..είναι τόσο ωραίο να είσαι χαρούμενος!!!
'Aβυσσος η ψυχή του διαδικτύου!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
silma
Silmatron
****




Μηνύματα: 11.422
Registered: 16-1-2004
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Member Is Offline

Διάθεση: ανεπαρκής

Εστάλη στις 6-5-2009 στις 01:29 Απάντηση με παράθεση


Χρύσα εμπειρία πάνω στο θέμα δεν έχω αλλά θα σου πω το εξής: στο ίντερνετ οι μισες και παραπάνω αρρώστιες έχουν τα ίδια συμπτώματα, επιπλοκές...

Και το πιο απλό πράγμα, όταν διαγνωστεί, μπορεί να σου δημιουργήσει κατάθλιψη αν του δώσεις μεγάλη σημασία, πίστεψε με.

Όλοι μας, ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμας έχουμε προβλήματα τα οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων ( :D ) θα τα κουβαλάμε μια ζωή.




But in my mind
I could still climb inside your bed
And I could be victorious
Still the only man to pass through the glorious arch of your head
Προφίλ μέλους E-Mail User Δείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Ch4rg3r
μεταπτυχιακός
**


Avatar


Μηνύματα: 1.591
Registered: 19-12-2004
Member Is Offline

Διάθεση: Mooooo

Εστάλη στις 6-5-2009 στις 16:21 Απάντηση με παράθεση


Δεν έχω ιδέα απο ιατρικά αλλά ξέρω οτι οι γιατροί γενικά δίνουν πολύ εύκολα φάρμακα. Το οτι σου είπε οτι δε χρειάζεσαι τπτ και βλέπουμε στο μέλλον είναι πολύ καθησυχαστικό.
Και επίσης δες τη θετική πλευρά. Θα μπορείς να κάνεις οτι παλαβομάρα θέλεις και μετά θα λες οτι σε επηρεάζει ο θυροειδής. :D:D:D




Εγώ, εγώ είδα το δράκο
ήταν πολύ ωραίος, εμένα μου άρεσε!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
TC
from 0 to bitch in 2.7 secs



Avatar


Μηνύματα: 20.567
Registered: 24-5-2003
Τοποθεσία: εδώ μάλλον...
Member Is Offline

Διάθεση: onirama

Εστάλη στις 6-5-2009 στις 20:10 Απάντηση με παράθεση


Να ξέρεις ότι τα προβλήματα με τον θυρεοειδή προκαλούνται από διάφορες αιτίες και βασικό ρόλο παίζει η ψυχολογική κατάσταση. Επίσης, δεν μιλάμε για θεραπεία αλλά για ρύθμιση. Μπορεί να ακολουθήσεις μια απλή αγωγή με θυροξίνη, να έρθει στα κανονικά του και να μην σου απορρυθμιστεί ξανά!


Σίγουρα όμως να το παρακολουθήσεις και να κάνεις εξετάσεις.
Σε τι γιατρό πήγες? Ιδιωτικό ή από ΙΚΑ κλπ?

Όσο για τις φυσιολογικές τιμές είναι:
TSH 0.3 - 4
FT3 1.80 - 4.50
FT4 0.8 - 2.0
και τα άλλα δυο κάτω από 50

συνεπώς χρειάζεται παρακολούθηση σίγουρα.


:)




Γλέντα τον εαυτό σου ωσάν νούμερο!


let Life happen
Προφίλ μέλους Ιστοσελίδα μέλους Δείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member  Αυτός ο χρήστης έχει MSN Messenger 's Yahoo
chryssa
μαθητής





Μηνύματα: 3
Registered: 5-5-2009
Member Is Offline


Εστάλη στις 7-5-2009 στις 21:51 Απάντηση με παράθεση


Παράθεση:
Originally posted by TC

.Σε τι γιατρό πήγες? Ιδιωτικό ή από ΙΚΑ κλπ?



Πήγα σε ενδοκρινολόγο του ΤΥΔΚΥ (δημοτικών υπαλλήλων)
που μου το συνέστησε συγγενικό μου πρόσωπο.

Παράθεση:
Originally posted by TC
Όσο για τις φυσιολογικές τιμές είναι:
TSH 0.3 - 4



για το TSH, επειδή οι ΦΤ διαφερουν από το ένα μικροβιολογικό εργαστηριο στο αλλο, στις εξετάσεις αναφέρεται σαν ανώτατο ''επιτρεπτο' όριο το 5..Όσο για τα FT3 και FΤ4 ήμουν μέσα στα όρια.

Μετά ο γιατρός μου έγγραψε τις εξετάσεις για τα αντισώματα (μικροσώμια και θυρεοσφαιρίνη) και από εκεί κατάλαβε ότι πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα Hashimoto..

Και έχω και μία άλλη ερώτηση...
Μιας και ''υποτίθεται'' ότι το πρόλαβα πριν εκδηλωθεί, και θα το παρακολουθώ ανά εξάμηνο, όταν και άν (μακρυα απο δω :S ) εκδηλωθεί, τα συμπτώματα, όπως αύξηση βάρους, αρρυθμία, κτλ, μπορούν με να προληφθούν με την φαρμακευτική αγωγή?
Ή ακόμη και με αυτήν θα έχω προβλήματα με αυτα?
Πχ αν αυξηθέι το βάρος μου (έστω 10 κιλα ) θα μπορέσω να τα χάσω, ή θα με ακολουθούν ...και θα αυξάνονται?

Καλά να μου πείτε, μπορεί να πάθω άλλα και άλλα από τον υποθυροειδη, η σιλουέτα μου με νοιάζει?
Αλλα πολλές ασθένειες οφείλονται και στην παχυσαρκία...οποτε...

Και έχω σταματήσει να διαβάζω πληροφορίες από το ιντερνετ γιατι πραγματικα θα με τρελάνουν :Ρ

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
manto16
μαθητής





Μηνύματα: 1
Registered: 27-5-2009
Member Is Offline


Εστάλη στις 27-5-2009 στις 18:10 Απάντηση με παράθεση


Γεια σας.μολις εκανα εγγραφη.το θεμα ειναι οτι εχω μερικες αποριες.Πρι απο περιπου ενα χρονο ειχα μια περιπετεια με το θυροριδη μου.ειχα θυρεοτιξικωση. μου χορηγησαν interal λοιπον. Αυτο μου εκανε χαμηλη Τ3 και βραδυκαρδια.Πριν απο λιγο καιρο εκανα παλι εξεταση ορμονων και ολα ηταν ενταξη.Ομως εγω ακολουθω χορτοφαγικη διατροφη και παιρνω συμπληρωμα ιωδιου.τους τελευταιους μηνες εχω προσεξει καποιες αλλαγες.εψαξα τα συμπτωματα και μου εβγαλε κατι σε υπερθυρεοειδισμο. μπορει η μακροπροθεσμη ληψη ιωδιου να προκαλεσει υπερθυρεοειδισμο;
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
Nerrissa
Natalija





Μηνύματα: 18.143
Registered: 21-3-2005
Τοποθεσία: Sun, Moon and Stars
Member Is Offline

Διάθεση: Δέσε με

Εστάλη στις 27-5-2009 στις 22:12 Απάντηση με παράθεση


Κι εγώ αν δεν σας κάνει κόπο, θέλω να μάθω τι είναι η νόσος του Graves.



I'm wired to the world
That's how I know everything
I'm superbrain
That's how they made me
Προφίλ μέλους Ιστοσελίδα μέλους Δείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
niriida
σεξαίσιο μέλος
****


Avatar


Μηνύματα: 45.374
Registered: 16-10-2005
Τοποθεσία: Σεξορία
Member Is Offline

Διάθεση: σεξτρεμιστική

Εστάλη στις 28-5-2009 στις 01:09 Απάντηση με παράθεση


Μαντώ, καλως μας ήρθες και εύχομαι να ειναι περαστικά...

Δεν το κατέχω το θέμα.

Δοκίμασε και έναν άλλο γιατρό... :)




βασανίζομαι
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
ΕPA - Ω3
μαθητής





Μηνύματα: 1
Registered: 2-2-2010
Member Is Offline


Εστάλη στις 2-2-2010 στις 20:17 Απάντηση με παράθεση


Η Εμπειρια μου απο τον θυρεοειδη ειναι οδυνηρη !!!!!
Καταρχας ειναι βασικο να εντοπισεις το προβλημα κι αυτο ενω φανταζει ευκολο ...στην πραξη μπορει να αποδειχθει παρα πολυ δυσκολο ..και μετα την αναδειξη του προβληματος αρχιζει η περιπετεια της θεραπειας με τους γιατρους σε πολλες περιπτωσεις να εχουν ο καθενας την δικη τους αποψη ...!!Ειναι θεμα ερμηνειας της φιλοσοφιας του καθε γιατρου...
Το ασχημο με τον θηρεοειδη ειναι συνδεετε ΑΜΕΣΑ με την ΨΥΧΙΚΗ υγεια του ανθρωπου και αυτο δεν χωραει αστεια στην αντιμετωπιση του...Δεν θα ξεχασω τι μου ειπε ενας καθηγητης γιατρος στην θεσσαλονικη που τον ειδα για το προβλημα...<Οι μισοι στα ψυχιατρεια πασχουν απο θυρεοειδη και ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!!!...>Απλα ποτε δεν τους γινετε αγωγη για το προβλημα με αποτελεσμα να μην υπαρχει βελτιωση στον ασθενη ...αντιθετα μεγαλωνουν οι δοσεις απο τα ψυχοφαρμακα ...
Στην ουσια τωρα....
Χρειαζονται λεπτομερεις αιματολογικες εξετασεις ..
Οχι μονο τις 3 βασικες ΑΛΛΑ και τα αντισωματα που εκει μπορει να βρεθει το προβλημα...
Επισης παρα τις αιματολογικες απαραιτητος ειναι και ενας υπερηχος ο οποιος θα δειξει κι αυτος αν υπαρχει προβλημα ...
Εαν τελικα βρουμε το προβλημα και παρουμε αγωγη εγω θα προτεινα και την καθιερωση απο την μερια του ασθενους εαν οχι καθημερινης αλλα τουλαχιστον τακτικης σωματικης ασκησης ...
Αριστο συμπληρωμα στην θεραπεια και μεγαλη βοηθεια στον ψυχικο τομεα !!!
Η γνωση ειναι δυναμη ....ακομη κι αν χρειαστηκαν χρονια και χρηματα για να την αποκτησεις...
Καλυτερος γιατρος για τον εαυτο μας και τι νιωθουμε ειμαστε εμεις οι ιδιοι !!!
Ανοιχτα τα αυτια και τα ματια!!!!
Προφίλ μέλουςΔείτε όλα τα μηνύματα του χρήστη U2U Member
 Σελίδες:  1  2  3


Go To Top


Powered by XMB
Developed By Aventure Media & The XMB Group © 2002-2005
Multiforums.gr - Μια ακόμη υπηρεσία της MultiForums OE. Φιλοξενία MultiHosting.gr.
Άλλες υπηρεσίες της Multiforums OE: MultiHosting.gr. MultiLabs.gr. MultiPlanet.gr. MultiRadio.gr. MultiPolls.gr. MultiBlogs.gr. WebStocks.gr.